Overslaan en naar de inhoud gaan

'Aanpak loverboy-probleem terug bij af'

Geplaatst opvrijdag 6 februari 2015 - 6:00

De overgang van jeugdzorg naar de gemeenten is 'funest' voor de aanpak van loverboys. Gespecialiseerde hulpverleners zijn verdwenen en elke gemeente heeft haar eigen werkwijze.

Dit zegt Marlies Levels van de stichting Helse Liefde, het Limburgse meldpunt voor onder meer problemen met loverboys, in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Expertise verdwijnt
"We hebben de afgelopen jaren bij Bureau Jeugdzorg veel hulpverleners getraind om signalen van slachtoffers te herkennen. Die experts zijn grotendeels weg. We kunnen weer van voren af aan beginnen", zegt Levels.

Jos Heijmans
Burgemeester Jos Heijmans van Weert, portefeuillehouder mensenhandel namens alle Limburgse gemeenten, ziet het probleem van de decentralisatie, maar verwacht dat binnen een jaar de medewerkers goed opgeleid en getraind zijn.

138 meldingen
De stichting Helse Liefde kreeg vorig jaar 138 meldingen, van zaken die mogelijk met loverboys te maken hadden. Volgens Heijmans zijn zeker tien daarvan vergelijkbaar met de zedenzaak in Valkenburg, waarbij een 16-jarig meisje tegen betaling seks had met tientallen mannen.

Onderwijs en ouders
"Het seksueel grensoverschrijdend gedrag is de laatste tien jaar enorm toegenomen", vertelt Levers. "Ouders en scholen doen daar nauwelijks iets mee. Ook seksuele voorlichting heeft geen prioriteit."

Lees de eerdere berichtgeving over de zaak rond de Valkenburgse loverboy.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Loverboy-probleem moeilijk op te lossen
Seksschandaal Valkenburg: mannen melden zich bij advocaat
OM nagelt mannen in loverboyzaak bewust aan schandpaal
Advocaat raadt mannen af dna af te staan in sekszaak
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen