Overslaan en naar de inhoud gaan

'Aanpak loverboy-probleem terug bij af'

Geplaatst opvrijdag 6 februari 2015 - 6:00

De overgang van jeugdzorg naar de gemeenten is 'funest' voor de aanpak van loverboys. Gespecialiseerde hulpverleners zijn verdwenen en elke gemeente heeft haar eigen werkwijze.

Dit zegt Marlies Levels van de stichting Helse Liefde, het Limburgse meldpunt voor onder meer problemen met loverboys, in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Expertise verdwijnt
"We hebben de afgelopen jaren bij Bureau Jeugdzorg veel hulpverleners getraind om signalen van slachtoffers te herkennen. Die experts zijn grotendeels weg. We kunnen weer van voren af aan beginnen", zegt Levels.

Jos Heijmans
Burgemeester Jos Heijmans van Weert, portefeuillehouder mensenhandel namens alle Limburgse gemeenten, ziet het probleem van de decentralisatie, maar verwacht dat binnen een jaar de medewerkers goed opgeleid en getraind zijn.

138 meldingen
De stichting Helse Liefde kreeg vorig jaar 138 meldingen, van zaken die mogelijk met loverboys te maken hadden. Volgens Heijmans zijn zeker tien daarvan vergelijkbaar met de zedenzaak in Valkenburg, waarbij een 16-jarig meisje tegen betaling seks had met tientallen mannen.

Onderwijs en ouders
"Het seksueel grensoverschrijdend gedrag is de laatste tien jaar enorm toegenomen", vertelt Levers. "Ouders en scholen doen daar nauwelijks iets mee. Ook seksuele voorlichting heeft geen prioriteit."

Lees de eerdere berichtgeving over de zaak rond de Valkenburgse loverboy.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Loverboy-probleem moeilijk op te lossen
Seksschandaal Valkenburg: mannen melden zich bij advocaat
OM nagelt mannen in loverboyzaak bewust aan schandpaal
Advocaat raadt mannen af dna af te staan in sekszaak
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen