Overslaan en naar de inhoud gaan

'Aanpak loverboy-probleem terug bij af'

Geplaatst opvrijdag 6 februari 2015 - 6:00

De overgang van jeugdzorg naar de gemeenten is 'funest' voor de aanpak van loverboys. Gespecialiseerde hulpverleners zijn verdwenen en elke gemeente heeft haar eigen werkwijze.

Dit zegt Marlies Levels van de stichting Helse Liefde, het Limburgse meldpunt voor onder meer problemen met loverboys, in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Expertise verdwijnt
"We hebben de afgelopen jaren bij Bureau Jeugdzorg veel hulpverleners getraind om signalen van slachtoffers te herkennen. Die experts zijn grotendeels weg. We kunnen weer van voren af aan beginnen", zegt Levels.

Jos Heijmans
Burgemeester Jos Heijmans van Weert, portefeuillehouder mensenhandel namens alle Limburgse gemeenten, ziet het probleem van de decentralisatie, maar verwacht dat binnen een jaar de medewerkers goed opgeleid en getraind zijn.

138 meldingen
De stichting Helse Liefde kreeg vorig jaar 138 meldingen, van zaken die mogelijk met loverboys te maken hadden. Volgens Heijmans zijn zeker tien daarvan vergelijkbaar met de zedenzaak in Valkenburg, waarbij een 16-jarig meisje tegen betaling seks had met tientallen mannen.

Onderwijs en ouders
"Het seksueel grensoverschrijdend gedrag is de laatste tien jaar enorm toegenomen", vertelt Levers. "Ouders en scholen doen daar nauwelijks iets mee. Ook seksuele voorlichting heeft geen prioriteit."

Lees de eerdere berichtgeving over de zaak rond de Valkenburgse loverboy.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Loverboy-probleem moeilijk op te lossen
Seksschandaal Valkenburg: mannen melden zich bij advocaat
OM nagelt mannen in loverboyzaak bewust aan schandpaal
Advocaat raadt mannen af dna af te staan in sekszaak
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen