Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpak jihadisme in Limburg nog pril

Geplaatst opmaandag 30 maart 2015 - 6:01

De bestuurlijke aanpak van radicalisering staat in Limburg nog in de kinderschoenen. Maastricht, provinciaal kartrekker op dit punt, zit nog in de voorbereidingsfase.

De echte preventieaanpak moet nog vorm krijgen en de rest van de provincie moet nog aanhaken.

Nauwelijks prioriteit
Uit gesprekken die verslaggevers van de Limburgse kranten hebben gevoerd met een aantal burgemeesters van Limburgse gemeenten blijkt dat radicalisering en het voorkomen van jihadgang nog nauwelijks prioriteit heeft.

Ook in overleggen tussen burgemeesters onderling ontbreekt vaak een gevoel van urgentie als het om moslimterrorisme gaat. Of de problematiek wordt ontkend. Zo verklaarde burgemeester Jos Heijmans van Weert onlangs in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad dat er in zijn stad geen radicale moslims zijn.

Onvoldoende informatie
Andere burgemeesters erkennen dat ze hierover onvoldoende informatie hebben. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten pleit voor meer geld voor een preventieve aanpak en een persoonsgerichte aanpak van ronselaars, terugkeerders en uitreizigers door gemeenten.

Lees maandag meer over dit onderwerp in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Harde eisen VNG voor tegenmoetkoming sociaal domein
Maastricht wint slag om VNG-congres
André Rieu raakt verkeerde snaar met Alte Kameraden-idee
Gemeente Bonaire op bezoek in Meerssen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen