Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpak jihadisme in Limburg nog pril

Geplaatst opmaandag 30 maart 2015 - 6:01

De bestuurlijke aanpak van radicalisering staat in Limburg nog in de kinderschoenen. Maastricht, provinciaal kartrekker op dit punt, zit nog in de voorbereidingsfase.

De echte preventieaanpak moet nog vorm krijgen en de rest van de provincie moet nog aanhaken.

Nauwelijks prioriteit
Uit gesprekken die verslaggevers van de Limburgse kranten hebben gevoerd met een aantal burgemeesters van Limburgse gemeenten blijkt dat radicalisering en het voorkomen van jihadgang nog nauwelijks prioriteit heeft.

Ook in overleggen tussen burgemeesters onderling ontbreekt vaak een gevoel van urgentie als het om moslimterrorisme gaat. Of de problematiek wordt ontkend. Zo verklaarde burgemeester Jos Heijmans van Weert onlangs in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad dat er in zijn stad geen radicale moslims zijn.

Onvoldoende informatie
Andere burgemeesters erkennen dat ze hierover onvoldoende informatie hebben. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten pleit voor meer geld voor een preventieve aanpak en een persoonsgerichte aanpak van ronselaars, terugkeerders en uitreizigers door gemeenten.

Lees maandag meer over dit onderwerp in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Harde eisen VNG voor tegenmoetkoming sociaal domein
Maastricht wint slag om VNG-congres
Gemeente Bonaire op bezoek in Meerssen
André Rieu raakt verkeerde snaar met Alte Kameraden-idee
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen