Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aanpak fileleed A2: Spitsstrook wordt gewone rijstrook

Geplaatst opzondag 18 maart 2018 - 10:34

Om het fileleed op de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide aan te pakken, wordt de spitsstrook omgezet in een normale rijstrook.

Dat schrijft minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen in een brief.

Reguliere snelweg
Wanneer de spitsstrook op de A2 tussen Stein en Echt wordt omgezet naar een reguliere snelweg is nog niet duidelijk. Volgens de minister gaat dat de 'komende jaren' gebeuren.

100 miljoen
Om de filedruk aan te pakken worden in heel Nederland 25 procent van de spitsstroken omgezet in vaste rijstroken. Minister Van Nieuwenhuizen heeft daar 100 miljoen euro voor gereserveerd.

Fileleed
Sinds een paar jaar wordt de vluchtstrook langs de A2 tijdens de ochtend- en avondspits ingezet als spitsstrook. Volgens de minister is deze aanpak niet voldoende. Daarom heeft ze een brief geschreven aan de voorzitter van de Tweede Kamer om het fileleed sneller aan te kunnen pakken.

Verbreding
In 2022 gaat de schop in de grond voor de verbreding van de snelweg tussen Stein en Echt. Het is de bedoeling dat je daar twee keer drie rijstroken krijgt met een vluchtstrook. Naar alle waarschijnlijkheid zal de vernieuwde A2 in 2025 klaar zijn

Lees ook: Wegverbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide stap dichterbij

Beter, sneller en veiliger
Volgens Rijkswaterstaat zal er door de verbreding een betere doorstroming zijn. Ook door de extra rijstrook kan het verkeer beter, sneller en veiliger zijn weg vervolgen en hebben verstoringen minder impact, waardoor er minder files ontstaan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen