Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aanpak fileleed A2: Spitsstrook wordt gewone rijstrook

Geplaatst opzondag 18 maart 2018 - 10:34

Om het fileleed op de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide aan te pakken, wordt de spitsstrook omgezet in een normale rijstrook.

Dat schrijft minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen in een brief.

Reguliere snelweg
Wanneer de spitsstrook op de A2 tussen Stein en Echt wordt omgezet naar een reguliere snelweg is nog niet duidelijk. Volgens de minister gaat dat de 'komende jaren' gebeuren.

100 miljoen
Om de filedruk aan te pakken worden in heel Nederland 25 procent van de spitsstroken omgezet in vaste rijstroken. Minister Van Nieuwenhuizen heeft daar 100 miljoen euro voor gereserveerd.

Fileleed
Sinds een paar jaar wordt de vluchtstrook langs de A2 tijdens de ochtend- en avondspits ingezet als spitsstrook. Volgens de minister is deze aanpak niet voldoende. Daarom heeft ze een brief geschreven aan de voorzitter van de Tweede Kamer om het fileleed sneller aan te kunnen pakken.

Verbreding
In 2022 gaat de schop in de grond voor de verbreding van de snelweg tussen Stein en Echt. Het is de bedoeling dat je daar twee keer drie rijstroken krijgt met een vluchtstrook. Naar alle waarschijnlijkheid zal de vernieuwde A2 in 2025 klaar zijn

Lees ook: Wegverbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide stap dichterbij

Beter, sneller en veiliger
Volgens Rijkswaterstaat zal er door de verbreding een betere doorstroming zijn. Ook door de extra rijstrook kan het verkeer beter, sneller en veiliger zijn weg vervolgen en hebben verstoringen minder impact, waardoor er minder files ontstaan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen