Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aanpak fileleed A2: Spitsstrook wordt gewone rijstrook

Geplaatst opzondag 18 maart 2018 - 10:34

Om het fileleed op de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide aan te pakken, wordt de spitsstrook omgezet in een normale rijstrook.

Dat schrijft minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen in een brief.

Reguliere snelweg
Wanneer de spitsstrook op de A2 tussen Stein en Echt wordt omgezet naar een reguliere snelweg is nog niet duidelijk. Volgens de minister gaat dat de 'komende jaren' gebeuren.

100 miljoen
Om de filedruk aan te pakken worden in heel Nederland 25 procent van de spitsstroken omgezet in vaste rijstroken. Minister Van Nieuwenhuizen heeft daar 100 miljoen euro voor gereserveerd.

Fileleed
Sinds een paar jaar wordt de vluchtstrook langs de A2 tijdens de ochtend- en avondspits ingezet als spitsstrook. Volgens de minister is deze aanpak niet voldoende. Daarom heeft ze een brief geschreven aan de voorzitter van de Tweede Kamer om het fileleed sneller aan te kunnen pakken.

Verbreding
In 2022 gaat de schop in de grond voor de verbreding van de snelweg tussen Stein en Echt. Het is de bedoeling dat je daar twee keer drie rijstroken krijgt met een vluchtstrook. Naar alle waarschijnlijkheid zal de vernieuwde A2 in 2025 klaar zijn

Lees ook: Wegverbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide stap dichterbij

Beter, sneller en veiliger
Volgens Rijkswaterstaat zal er door de verbreding een betere doorstroming zijn. Ook door de extra rijstrook kan het verkeer beter, sneller en veiliger zijn weg vervolgen en hebben verstoringen minder impact, waardoor er minder files ontstaan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen