Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aanpak fileleed A2: Spitsstrook wordt gewone rijstrook

Geplaatst opzondag 18 maart 2018 - 10:34

Om het fileleed op de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide aan te pakken, wordt de spitsstrook omgezet in een normale rijstrook.

Dat schrijft minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen in een brief.

Reguliere snelweg
Wanneer de spitsstrook op de A2 tussen Stein en Echt wordt omgezet naar een reguliere snelweg is nog niet duidelijk. Volgens de minister gaat dat de 'komende jaren' gebeuren.

100 miljoen
Om de filedruk aan te pakken worden in heel Nederland 25 procent van de spitsstroken omgezet in vaste rijstroken. Minister Van Nieuwenhuizen heeft daar 100 miljoen euro voor gereserveerd.

Fileleed
Sinds een paar jaar wordt de vluchtstrook langs de A2 tijdens de ochtend- en avondspits ingezet als spitsstrook. Volgens de minister is deze aanpak niet voldoende. Daarom heeft ze een brief geschreven aan de voorzitter van de Tweede Kamer om het fileleed sneller aan te kunnen pakken.

Verbreding
In 2022 gaat de schop in de grond voor de verbreding van de snelweg tussen Stein en Echt. Het is de bedoeling dat je daar twee keer drie rijstroken krijgt met een vluchtstrook. Naar alle waarschijnlijkheid zal de vernieuwde A2 in 2025 klaar zijn

Lees ook: Wegverbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide stap dichterbij

Beter, sneller en veiliger
Volgens Rijkswaterstaat zal er door de verbreding een betere doorstroming zijn. Ook door de extra rijstrook kan het verkeer beter, sneller en veiliger zijn weg vervolgen en hebben verstoringen minder impact, waardoor er minder files ontstaan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen