Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpak fileleed A2 moet sneller: "Slagader dotteren"

Geplaatst opmaandag 4 december 2017 - 11:02

Gemeenten langs de A2 en verschillende ondernemersclubs willen dat de problemen op de snelweg tussen Weert en Eindhoven sneller worden aangepakt.

Op 11 december trotseren ze zelf de dagelijkse file op de A2 om richting Den Haag te togen. Daar gaan ze een petitie aanbieden aan de Tweede Kamercommissie die zich bezighoudt met infrastructuur.

Gedotterd
"De A2 moet als economische slagader snel gedotterd worden", zegt wethouder Wilma van der Rijt van de gemeente Heeze-Leende namens het platform.

Lees ook: Monsterfile op A2 door ongelukken

Economische schade
Er wordt al jaren gestreden voor een oplossing voor de dagelijkse
file-ellende op de A2. Het verkeer tussen Weert en Eindhoven loopt tijdens de ochtendspits altijd vast. Niet alleen forenzen, maar ook het vrachtverkeer staat daardoor wekelijks urenlang stil. Dat kost de economie veel geld.

Te traag
Over een oplossing voor de problemen wordt al langer gesproken, maar het platform vindt dat het niet snel genoeg gaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen