Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpak A2-tunnel wekt interesse buitenlandse steden

Geplaatst opwoensdag 20 juli 2016 - 7:01

De vernieuwende aanpak bij de A2-ondertunneling in Maastricht, kan rekenen op internationale interesse.

Steeds meer delegaties uit steden met een vergelijkbaar verkeers- en leefbaarheidsprobleem maken hun opwachting in Maastricht-Oost om zich te laten bijpraten over de combinatie van ondertunneling en gebiedsontwikkeling.

Boston en Parijs
Maastrichts verkeerswethouder John Aarts meldt in het jaarverslag 2015 van het projectbureau A2 dat de Maastrichtse aanpak op vakcongressen als voorbeeld dient, naast vergelijkbare infrastructurele projecten in Boston (Big Dig), Parijs (Rive Gauche) en Madrid (Rio). Zo worstelt Antwerpen al vele jaren met de dagelijkse verkeerschaos op de ringweg rond de havenstad. Maastricht geldt er nu als voorbeeld om eindelijk te komen tot een oplossing, zo is bepaald na een bezoek aan de A2-tunnel.

In gebruik genomen
Die tunnel moet vanaf december fasegewijs in gebruik worden genomen.
Dat gebeurt in twee stappen: in eerste aanleg gaan drie van de vier buizen open, later volgt de vierde. Bovengronds kan dan de tijdelijke N2 verdwijnen. Het totale verkeerssysteem rond de tunnel moet medio 2017 functioneel zijn. Dan volgt de aanleg van de Groene Loper, het bovengrondse bomenlint tussen Avenue Ceramique en de Landgoederenzone, zes kilometer noordelijker.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen