Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpak A2-tunnel wekt interesse buitenlandse steden

Geplaatst opwoensdag 20 juli 2016 - 7:01

De vernieuwende aanpak bij de A2-ondertunneling in Maastricht, kan rekenen op internationale interesse.

Steeds meer delegaties uit steden met een vergelijkbaar verkeers- en leefbaarheidsprobleem maken hun opwachting in Maastricht-Oost om zich te laten bijpraten over de combinatie van ondertunneling en gebiedsontwikkeling.

Boston en Parijs
Maastrichts verkeerswethouder John Aarts meldt in het jaarverslag 2015 van het projectbureau A2 dat de Maastrichtse aanpak op vakcongressen als voorbeeld dient, naast vergelijkbare infrastructurele projecten in Boston (Big Dig), Parijs (Rive Gauche) en Madrid (Rio). Zo worstelt Antwerpen al vele jaren met de dagelijkse verkeerschaos op de ringweg rond de havenstad. Maastricht geldt er nu als voorbeeld om eindelijk te komen tot een oplossing, zo is bepaald na een bezoek aan de A2-tunnel.

In gebruik genomen
Die tunnel moet vanaf december fasegewijs in gebruik worden genomen.
Dat gebeurt in twee stappen: in eerste aanleg gaan drie van de vier buizen open, later volgt de vierde. Bovengronds kan dan de tijdelijke N2 verdwijnen. Het totale verkeerssysteem rond de tunnel moet medio 2017 functioneel zijn. Dan volgt de aanleg van de Groene Loper, het bovengrondse bomenlint tussen Avenue Ceramique en de Landgoederenzone, zes kilometer noordelijker.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen