Overslaan en naar de inhoud gaan

Aannemer vervolgd voor dodelijk liftongeluk in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 6:43

Een Maastrichtse sloopaannemer staat dinsdag voor de rechter voor een dodelijk ongeluk in Maastricht. Op 13 juni 2018 stortte een lift van zes hoog naar beneden, de persoon die erin stond, kwam om het leven.

Het bedrijf staat dinsdag terecht voor dood door schuld.

Lees ook: Lift stort zes etages naar beneden, dode in Maastricht

Sphinx-gebouw
In de late middag van die betreffende dag waren medewerkers van de Maastrichtse aannemer nog druk aan het werk in het oude Sphinx-gebouw aan de Boschstraat. Plots viel een lift van zes etages naar beneden. De inzittende werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten.

Dood door schuld
Justitie houdt de aannemer verantwoordelijk voor het dodelijke ongeval. Daarnaast zou het bedrijf nalatig zijn geweest. Die aanklacht wordt dinsdag, tijdens het proces in de rechtbank van Den Bosch, nader toegelicht.

Het is overigens geen persoon die terechtstaat, maar het bedrijf zelf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen