Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aannemer over ingestort huis: 'We hebben fouten gemaakt'

Geplaatst opwoensdag 9 mei 2018 - 14:45

Voor de aannemer is het klip en klaar: er zijn door hen fouten gemaakt waardoor een huis in Venlo is ingestort.

Uit een woensdag gepresenteerd rapport blijkt dat het is misgegaan bij de graafwerkzaamheden. Doordat er te diep werd gegraven bij de bouw van nieuwe huizen aan de Bergstraat, werd de fundering instabiel. Daardoor zakte de grond onder de fundering weg, stortte de zijmuur in en ging vervolgens ook de rest van de woning tegen de vlakte.

Lees ook: Venlose woning ingestort door fout bij graafwerkzaamheden

Duidelijke conclusie
"De conclusie van het onderzoek is duidelijk. Er zijn fouten gemaakt", zegt Herman
Sijtsma van aannemersbedrijf Van der Velden. "Voor ons is en blijft echter het belangrijkste dat er destijds geen slachtoffers zijn gevallen."

Opdraaien voor kosten
Nu duidelijk is dat er door het aannemersbedrijf fouten zijn gemaakt, lijkt het voor de hand te liggen dat het bedrijf moet opdraaien voor de kosten. Hoe groot de totale schade is, is nog niet duidelijk. Volgens Sijtsma heeft dat nu ook geen prioriteit. "We willen eerst zorgen dat de gedupeerde bewoonster een schadevergoeding krijgt."

Schadevergoeding
De 83-jarige vrouw werd op het nippertje uit het huis gehaald nadat een bouwvakker zag dat het begon in te storten. Ze heeft afgelopen tijd gesprekken gevoerd met het aannemersbedrijf, de gemeente Venlo en woningstichting Woonwenz over een schadevergoeding. "We hopen op een schadevergoeding die recht doet aan wat er gebeurd is", aldus Sijtsma.

Rekening
Het aannemersbedrijf weet dus nog niet of en welke rekening hun kant op komt. "Het bedrijf is in ieder geval in staat om die schade te dragen", zegt de woordvoerder van het aannemersbedrijf.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen