Overslaan en naar de inhoud gaan

Aannemer over ingestort huis: 'We hebben fouten gemaakt'

Geplaatst opwoensdag 9 mei 2018 - 14:45

Voor de aannemer is het klip en klaar: er zijn door hen fouten gemaakt waardoor een huis in Venlo is ingestort.

Uit een woensdag gepresenteerd rapport blijkt dat het is misgegaan bij de graafwerkzaamheden. Doordat er te diep werd gegraven bij de bouw van nieuwe huizen aan de Bergstraat, werd de fundering instabiel. Daardoor zakte de grond onder de fundering weg, stortte de zijmuur in en ging vervolgens ook de rest van de woning tegen de vlakte.

Lees ook: Venlose woning ingestort door fout bij graafwerkzaamheden

Duidelijke conclusie
"De conclusie van het onderzoek is duidelijk. Er zijn fouten gemaakt", zegt Herman
Sijtsma van aannemersbedrijf Van der Velden. "Voor ons is en blijft echter het belangrijkste dat er destijds geen slachtoffers zijn gevallen."

Opdraaien voor kosten
Nu duidelijk is dat er door het aannemersbedrijf fouten zijn gemaakt, lijkt het voor de hand te liggen dat het bedrijf moet opdraaien voor de kosten. Hoe groot de totale schade is, is nog niet duidelijk. Volgens Sijtsma heeft dat nu ook geen prioriteit. "We willen eerst zorgen dat de gedupeerde bewoonster een schadevergoeding krijgt."

Schadevergoeding
De 83-jarige vrouw werd op het nippertje uit het huis gehaald nadat een bouwvakker zag dat het begon in te storten. Ze heeft afgelopen tijd gesprekken gevoerd met het aannemersbedrijf, de gemeente Venlo en woningstichting Woonwenz over een schadevergoeding. "We hopen op een schadevergoeding die recht doet aan wat er gebeurd is", aldus Sijtsma.

Rekening
Het aannemersbedrijf weet dus nog niet of en welke rekening hun kant op komt. "Het bedrijf is in ieder geval in staat om die schade te dragen", zegt de woordvoerder van het aannemersbedrijf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen