Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aannemer Geleen en wethouder veroordeeld om corruptie

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 10:48

De Genkse wethouder Ali Çaglar en een aannemer uit Geleen zijn veroordeeld tot een geldboete van 6.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van anderhalf jaar.

Dat meldt de Belgische krant Het belang van Limburg.

Corruptie
Ze zijn door de rechter schuldig bevonden aan passieve corruptie tijdens de verkiezingscampagne in 2012. De vriend van Çaglar en ex-president van de Hells Angels in Genk hielp de wethouder een handje met zijn campagne.

Lees ook: Drukwerk in ruil voor informatie: aannemer voor de rechter

Klussen
De vriend zorgde voor flyers en bedrukte t-shirts. Het campagnemateriaal werd betaald door een aannemer uit Geleen. In ruil daarvoor zou de wethouder de aannemer aan klussen helpen in België. De aannemer betaalde 2.500 euro voor het
verkiezingsdrukwerk.

Çaglar zegt te zijn geschrokken van de uitspraak en gaat in beroep tegen het vonnis. Ook zijn vriend hoorde dezelfde straf.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen