Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aannemer Geleen en wethouder veroordeeld om corruptie

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 10:48

De Genkse wethouder Ali Çaglar en een aannemer uit Geleen zijn veroordeeld tot een geldboete van 6.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van anderhalf jaar.

Dat meldt de Belgische krant Het belang van Limburg.

Corruptie
Ze zijn door de rechter schuldig bevonden aan passieve corruptie tijdens de verkiezingscampagne in 2012. De vriend van Çaglar en ex-president van de Hells Angels in Genk hielp de wethouder een handje met zijn campagne.

Lees ook: Drukwerk in ruil voor informatie: aannemer voor de rechter

Klussen
De vriend zorgde voor flyers en bedrukte t-shirts. Het campagnemateriaal werd betaald door een aannemer uit Geleen. In ruil daarvoor zou de wethouder de aannemer aan klussen helpen in België. De aannemer betaalde 2.500 euro voor het
verkiezingsdrukwerk.

Çaglar zegt te zijn geschrokken van de uitspraak en gaat in beroep tegen het vonnis. Ook zijn vriend hoorde dezelfde straf.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen