Overslaan en naar de inhoud gaan

'Aanleiding steekpartij Bingelrade was ruzie over scooters'

Geplaatst opzondag 27 juni 2021 - 17:30

De aanleiding voor de steekpartij in Bingelrade in de nacht van zaterdag op zondag was een ruzie over hard rijdende scooters die geregeld door het dorp razen.

Bij de steekpartij raakte een inwoner van Bingelrade zwaargewond. Het gaat om een politieman die zelf in de buurt woont en op dat moment niet aan het werk was.

Scheurende scooters
Volgens buurtgenoten van het slachtoffer sprak de man enkele jongens daarover aan bij het ontmoetingscentrum aan de Dorpsstraat in het dorp. Daarop stak een van de twee verdachten het slachtoffer neer. De man is naar verluidt met steekwonden en een klaplong naar het academisch ziekenhuis in Maastricht gebracht. Over zijn toestand is niets bekend.

Voortvluchtige verdachte
Een hondengeleider van de politie die snel ter plaatse was, kon één verdachte al gauw oppakken. Het gaat om een 20-jarige man uit Brunssum. De tweede verdachte vluchtte na het incident het buitengebied in. De politie zette daarna alle uitvalswegen in en rond het dorp af om de voortvluchtige verdachte in te sluiten. Bij de zoektocht werden verschillende politiehonden en een politiehelikopter ingezet. Toch wist de verdachte uit handen van de politie te blijven.

Het onderzoek naar de steekpartij loopt nog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen