Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg van bos bij Stramproy niet in strijd met beleid

Geplaatst opdinsdag 15 maart 2016 - 17:38

De aanleg van bos in het open beekdal tussen Altweerterheide en Stramproy is niet in strijd met het provinciaal beleid. Ook is er geen wijziging van het bestemmingsplan voor nodig.

Dat stelt het provinciebestuur in het antwoord op vragen van de fracties van het CDA en de Partij voor de Dieren.

Compensatie
De aanleg van het bos is een deel van de natuurcompensatie voor de verdere ontzanding bij de Centrale Zandwinning Weert. Het bedrijf Kuypers Kessel mag tot 2019 nog acht miljoen kuub extra zand winnen.
Maar in het concessiegebied zelf kan maar ruim 40 procent van de verplichte natuurcompensatie plaats vinden, zo blijkt uit het antwoord. Vandaar dat ook elders compensatie plaatsvindt in de vorm van de aanleg van bos en kruidenrijk grasland.

Twee hectare
Volgens het provinciebestuur is de praktijk overigens dat het beekdal tussen Altweerterheide en Stramproy grotendeels open blijft en dat slechts op twee percelen langs de Tungelroyse Beek bos wordt aangeplant. Samen gaat het om bijna twee hectare.

Aangepast plan
Het provinciebestuur erkent wel dat door de uitvoerder van de compensatie - ARK Natuurontwikkeling - is ingegrepen zonder voldoende draagvlak bij omwonenden. Daardoor is argwaan ontstaan.
Maar inmiddels heeft er wel overleg plaatsgevonden en is het plan wat aangepast, schrijft het provinciebestuur met verwijzing naar de gemeente Weert.

"Volgens informatie van de gemeente kan de aangepaste inrichtingsschets op breed draagvlak van de omwonenden en van de gemeente Weert rekenen", aldus het provinciebestuur.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie ossen afgeschoten in natuurgebied Tungelroyse beek
Frank Wassenberg PvdD twitter
Frank Wassenberg lijsttrekker Partij voor de Dieren
23-jarige motorrijder uit Stramproy verongelukt in Neerkant
Lenaers op conceptlijst CDA voor Europese verkiezingen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen