Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aanleg van bos bij Stramproy niet in strijd met beleid

Geplaatst opdinsdag 15 maart 2016 - 17:38

De aanleg van bos in het open beekdal tussen Altweerterheide en Stramproy is niet in strijd met het provinciaal beleid. Ook is er geen wijziging van het bestemmingsplan voor nodig.

Dat stelt het provinciebestuur in het antwoord op vragen van de fracties van het CDA en de Partij voor de Dieren.

Compensatie
De aanleg van het bos is een deel van de natuurcompensatie voor de verdere ontzanding bij de Centrale Zandwinning Weert. Het bedrijf Kuypers Kessel mag tot 2019 nog acht miljoen kuub extra zand winnen.
Maar in het concessiegebied zelf kan maar ruim 40 procent van de verplichte natuurcompensatie plaats vinden, zo blijkt uit het antwoord. Vandaar dat ook elders compensatie plaatsvindt in de vorm van de aanleg van bos en kruidenrijk grasland.

Twee hectare
Volgens het provinciebestuur is de praktijk overigens dat het beekdal tussen Altweerterheide en Stramproy grotendeels open blijft en dat slechts op twee percelen langs de Tungelroyse Beek bos wordt aangeplant. Samen gaat het om bijna twee hectare.

Aangepast plan
Het provinciebestuur erkent wel dat door de uitvoerder van de compensatie - ARK Natuurontwikkeling - is ingegrepen zonder voldoende draagvlak bij omwonenden. Daardoor is argwaan ontstaan.
Maar inmiddels heeft er wel overleg plaatsgevonden en is het plan wat aangepast, schrijft het provinciebestuur met verwijzing naar de gemeente Weert.

"Volgens informatie van de gemeente kan de aangepaste inrichtingsschets op breed draagvlak van de omwonenden en van de gemeente Weert rekenen", aldus het provinciebestuur.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie ossen afgeschoten in natuurgebied Tungelroyse beek
Frank Wassenberg PvdD twitter
Frank Wassenberg lijsttrekker Partij voor de Dieren
Kind onwel Stramproy (19 juni 2016)
Kindje achterop de fiets raakt onwel in Stramproy
23-jarige motorrijder uit Stramproy verongelukt in Neerkant
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen