Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg randweg Nederweert lijkt definitief van de baan

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 21:35

Een randweg om Nederweert lijkt definitief van de baan.

Dat meldt lokale nieuwspagina Nederweert24 dinsdagavond.

Knelpunten
De gemeenteraad van Nederweert heeft met tien stemmen voor en zes stemmen tegen gekozen voor het oplossen van de knelpunten aan de N275 en N266. Het college van Nederweert had ook geadviseerd om voor de aanpak van de knelpunten te kiezen, en niet voor de randweg.

Voor dat voorstel stemden de coalitiepartijen JAN, Nederweert Anders en D66. Tegen waren de oppositiepartijen CDA en VVD. Die twee partijen hadden in de vorige periode een meerderheid en vormden toen de coalitie. In 2014 besloten zij juist wél te kiezen voor een randweg. Maar de huidige coalitie denkt daar dus anders over.

De aanpak van de knelpunten is een stuk voordeliger dan het verkeersplan met randweg: 16,5 miljoen euro tegenover 31,4 miljoen.

Aanpassingen
De aanpak van de knelpunten omvat onder andere de aanpassing van de aansluiting van de A2 op de N275, de aanleg van ongelijkvloerse oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers en een rotonde met parallelwegen in de Randweg West. Ook moet er een fiets- en voetgangersbrug komen over de Zuid-Willemsvaart.

Provincie
Het plan gaat nu naar Provinciale Staten. Het Limburgs Parlement zou tegen het eind van dit jaar de knoop kunnen doorhakken, zodat in 2023 met de maatregelen kan worden begonnen.

De mogelijkheid van een randweg om Nederweert verdeelt de inwoners en de politiek al jaren.

Lees ook: Provinciebestuur zet geen streep door randweg Nederweert

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen