Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aanleg monument vliegramp MH17 snel van start

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 11:09

De aanleg van een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van vlucht MH17 gaat na twee en een half jaar voorbereiding binnenkort beginnen.

Ter nagedachtenis aan de vliegramp waarbij 298 mensen overleden worden er evenveel bomen geplant in park Vijfhuizen vlakbij luchthaven Schiphol. De bomen worden omringd door zonnebloemen.

Inzameling
Nog niet al het geld is binnen, laat de Stichting Nationaal Monument MH17 maandag weten. Het nog openstaande bedrag van 250.000 euro wil de Stichting de komende maanden nog bijeenbrengen. Eerder werd al bekend dat het monument op 17 juli volgend jaar moet worden onthuld, exact drie jaar na de ramp.

Lees ook: Twee jaar na MH17-ramp: gedenkplek voor familie uit Helden

Aannemer Krinkels, met vestigingen in Venlo en Heerlen, mag het monument aanleggen. Boomkwekerij Ebben heeft alle bomen voor het monument kosteloos ter beschikking gesteld.

Vliegramp
Bij de vliegramp op 17 juli 2014 kwamen alle inzittenden van het vliegtuig om het leven. Onder de 298 slachtoffers waren elf Limburgers. De vlucht van Malaysia Airlines vertrok vanaf Schiphol en werd neergeschoten boven oorlogsgebied in het oosten van Oekraïne.

Bekijk een reconstructie van de vliegramp.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Herdenking MH17 slachtoffer Joep Lange live te volgen
Slachtoffers MH17 komen aan in Nederland
Herdenking slachtoffers MH17 in Amsterdam
Nabestaande vliegramp MH17: "Leven is compleet veranderd"
Herdenking MH17 in woord, beeld en geluid
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen