Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg Duitse weg flink vertraagd, jaren overlast in Landgraaf

Geplaatst opwoensdag 6 juni 2018 - 7:02

De aanleg van de Duitse B221, de verbinding tussen de Buitenring in Landgraaf en het Duitse achterland, loopt jaren vertraging op.

De weg zou er in de eerste instantie in 2020 liggen, in tweede instantie in 2023, maar nu zou de aanleg van de nieuwe weg pas in 2026 van start gaan. Dat meldt de Limburger.

Verkeersoverlast
Door de vertraging gaan de twee Landgraafse kernen nog jarenlang verkeersoverlast houden. De nieuwe weg moet de nog aan te leggen Randweg Abdissenbosch bij Landgraaf verbinden met Ubach-Palenberg, Geilenkirchen en de autoweg B56n en zou het verkeer uit Ubach over Worms en Nieuwenhagen wegnemen.

Volgens de krant proberen de provincie en de gemeente Landgraaf er alles aan te doen om de zaak te bespoedigen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen