Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanhoudingen voor cocaïnesmokkel in bloemen op MAA

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 16:46

Twee mannen die verdacht worden van het - via Maastricht Aachen Airport - binnensmokkelen van 28 kilo cocaïne in een lading bloemen zijn in Haarlem opgepakt.

De marechaussee heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Bloemen uit Colombia, rozen uit Ecuador
De harddrugs werden in september vorig jaar gevonden in een lading bloemen die afkomstig was uit Colombia. De recherche van de marechaussee begon een onderzoek, waarin bleek dat de verdachten een volgende lading wilden gaan smokkelen via Schiphol. Dat gebeurde vorige maand, toen er vijf kilo cocaïne werd gevonden tussen een lading Ecuadoriaanse rozen.

Vuurwapen en hennepkwekerij
Naar aanleiding daarvan is de politie binnengevallen bij de mannen, die allebei in Haarlem wonen. Het gaat om een Fransman van 55 jaar en een Colombiaan van 33.
Eén van de twee verdachten had ook een vuurwapen in zijn bezit. De Franse verdachte had daarnaast ook een hennepkwekerij in zijn woning.

De twee verdachten zitten vast.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vliegtuigmonteur dronken op Maastricht Aachen Airport
Grote controle marechaussee op Maastricht Aachen Airport
Vijf jaar cel geëist tegen Maastrichtse cocaïnesmokkelaar
Stinkend busje leidt naar drugspand Brunssum
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen