Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanhoudingen voor cocaïnesmokkel in bloemen op MAA

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 16:46

Twee mannen die verdacht worden van het - via Maastricht Aachen Airport - binnensmokkelen van 28 kilo cocaïne in een lading bloemen zijn in Haarlem opgepakt.

De marechaussee heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Bloemen uit Colombia, rozen uit Ecuador
De harddrugs werden in september vorig jaar gevonden in een lading bloemen die afkomstig was uit Colombia. De recherche van de marechaussee begon een onderzoek, waarin bleek dat de verdachten een volgende lading wilden gaan smokkelen via Schiphol. Dat gebeurde vorige maand, toen er vijf kilo cocaïne werd gevonden tussen een lading Ecuadoriaanse rozen.

Vuurwapen en hennepkwekerij
Naar aanleiding daarvan is de politie binnengevallen bij de mannen, die allebei in Haarlem wonen. Het gaat om een Fransman van 55 jaar en een Colombiaan van 33.
Eén van de twee verdachten had ook een vuurwapen in zijn bezit. De Franse verdachte had daarnaast ook een hennepkwekerij in zijn woning.

De twee verdachten zitten vast.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vliegtuigmonteur dronken op Maastricht Aachen Airport
Grote controle marechaussee op Maastricht Aachen Airport
Vijf jaar cel geëist tegen Maastrichtse cocaïnesmokkelaar
Stinkend busje leidt naar drugspand Brunssum
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen