Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanhoudingen rondom derby Roda-Fortuna

Geplaatst opzondag 25 januari 2015 - 18:07

De politie heeft zondagmiddag rond de voetbalderby Roda-Fortuna ten minste zes mensen aangehouden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een persoon aangehouden nadat hij gooide met vuurwerk. Een andere voetbalsupporter werd ingerekend omdat hij een kleine hoeveelheid harddrugs op zak had.

Update 19:21 uur: nog vier aanhoudingen
Na de wedstrijd werden nog eens vier supporters opgepakt. Dat gebeurde bij ongeregeldheden rondom het stadion. Op dat moment waren volgens de politie de supportersbussen van Fortuna alweer vertrokken. Het viertal werd aangehouden wegens baldadigheid en opruiing.

De politie kan niet zeggen van welke club de zes aangehouden personen supporters zijn.

Veiligheidsmaatregelen
Rondom de voetbalwedstrijd waren zondag strenge veiligheidsmaatregelen afgekondigd. Er was veel politie op de been en er cirkelden zelfs even helikopters boven het Parkstad Limburg stadion. Supporters van Fortuna moesten vanuit Sittard met de bus naar Kerkrade. Zij werden begeleid door een politiepatrouille.

Rellen op de tribune
In het stadion braken halverwege de wedstrijd kort rellen uit op de tribune. De mobiele eenheid van de politie moest ingrijpen om te voorkomen dat supporters het uitvak konden bereiken. Er werd een cordon gevormd tussen de beide supportersvakken. Bij die actie werden geen mensen aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie.

Risicowedstrijd
De ontmoeting tussen Roda en Fortuna staat te boek als een risicowedstrijd. Bij de eerdere ontmoeting dit seizoen, op 13 september vorig jaar, ging het mis. Toen gingen supporters tijdens en na de wedstrijd op de vuist met de politie. Er werden 29 mensen aangehouden. Vier van hen werden uiteindelijk veroordeeld voor het plegen van geweld tegen stewards, beveiligers en politiemensen en het aanrichten van vernielingen in het stadion van Fortuna Sittard.

Lees ook: Fortuna stunt op bezoek bij Roda

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeesters overwegen voetbalderby's zonder uitpubliek
Politie op zoek naar beelden van rellen Fortuna-Roda
Politie grijpt in bij rellen Roda-fans in België
Politie zette meer personeel in rond risicowedstrijden
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen