Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanhoudingen rondom derby Roda-Fortuna

Geplaatst opzondag 25 januari 2015 - 18:07

De politie heeft zondagmiddag rond de voetbalderby Roda-Fortuna ten minste zes mensen aangehouden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een persoon aangehouden nadat hij gooide met vuurwerk. Een andere voetbalsupporter werd ingerekend omdat hij een kleine hoeveelheid harddrugs op zak had.

Update 19:21 uur: nog vier aanhoudingen
Na de wedstrijd werden nog eens vier supporters opgepakt. Dat gebeurde bij ongeregeldheden rondom het stadion. Op dat moment waren volgens de politie de supportersbussen van Fortuna alweer vertrokken. Het viertal werd aangehouden wegens baldadigheid en opruiing.

De politie kan niet zeggen van welke club de zes aangehouden personen supporters zijn.

Veiligheidsmaatregelen
Rondom de voetbalwedstrijd waren zondag strenge veiligheidsmaatregelen afgekondigd. Er was veel politie op de been en er cirkelden zelfs even helikopters boven het Parkstad Limburg stadion. Supporters van Fortuna moesten vanuit Sittard met de bus naar Kerkrade. Zij werden begeleid door een politiepatrouille.

Rellen op de tribune
In het stadion braken halverwege de wedstrijd kort rellen uit op de tribune. De mobiele eenheid van de politie moest ingrijpen om te voorkomen dat supporters het uitvak konden bereiken. Er werd een cordon gevormd tussen de beide supportersvakken. Bij die actie werden geen mensen aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie.

Risicowedstrijd
De ontmoeting tussen Roda en Fortuna staat te boek als een risicowedstrijd. Bij de eerdere ontmoeting dit seizoen, op 13 september vorig jaar, ging het mis. Toen gingen supporters tijdens en na de wedstrijd op de vuist met de politie. Er werden 29 mensen aangehouden. Vier van hen werden uiteindelijk veroordeeld voor het plegen van geweld tegen stewards, beveiligers en politiemensen en het aanrichten van vernielingen in het stadion van Fortuna Sittard.

Lees ook: Fortuna stunt op bezoek bij Roda

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeesters overwegen voetbalderby's zonder uitpubliek
Politie op zoek naar beelden van rellen Fortuna-Roda
Politie grijpt in bij rellen Roda-fans in België
Politie zette meer personeel in rond risicowedstrijden
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen