Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanhoudingen rondom derby Roda-Fortuna

Geplaatst opzondag 25 januari 2015 - 18:07

De politie heeft zondagmiddag rond de voetbalderby Roda-Fortuna ten minste zes mensen aangehouden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een persoon aangehouden nadat hij gooide met vuurwerk. Een andere voetbalsupporter werd ingerekend omdat hij een kleine hoeveelheid harddrugs op zak had.

Update 19:21 uur: nog vier aanhoudingen
Na de wedstrijd werden nog eens vier supporters opgepakt. Dat gebeurde bij ongeregeldheden rondom het stadion. Op dat moment waren volgens de politie de supportersbussen van Fortuna alweer vertrokken. Het viertal werd aangehouden wegens baldadigheid en opruiing.

De politie kan niet zeggen van welke club de zes aangehouden personen supporters zijn.

Veiligheidsmaatregelen
Rondom de voetbalwedstrijd waren zondag strenge veiligheidsmaatregelen afgekondigd. Er was veel politie op de been en er cirkelden zelfs even helikopters boven het Parkstad Limburg stadion. Supporters van Fortuna moesten vanuit Sittard met de bus naar Kerkrade. Zij werden begeleid door een politiepatrouille.

Rellen op de tribune
In het stadion braken halverwege de wedstrijd kort rellen uit op de tribune. De mobiele eenheid van de politie moest ingrijpen om te voorkomen dat supporters het uitvak konden bereiken. Er werd een cordon gevormd tussen de beide supportersvakken. Bij die actie werden geen mensen aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie.

Risicowedstrijd
De ontmoeting tussen Roda en Fortuna staat te boek als een risicowedstrijd. Bij de eerdere ontmoeting dit seizoen, op 13 september vorig jaar, ging het mis. Toen gingen supporters tijdens en na de wedstrijd op de vuist met de politie. Er werden 29 mensen aangehouden. Vier van hen werden uiteindelijk veroordeeld voor het plegen van geweld tegen stewards, beveiligers en politiemensen en het aanrichten van vernielingen in het stadion van Fortuna Sittard.

Lees ook: Fortuna stunt op bezoek bij Roda

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeesters overwegen voetbalderby's zonder uitpubliek
Politie op zoek naar beelden van rellen Fortuna-Roda
Politie grijpt in bij rellen Roda-fans in België
Politie zette meer personeel in rond risicowedstrijden
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen