Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanhoudingen rondom derby Roda-Fortuna

Geplaatst opzondag 25 januari 2015 - 18:07

De politie heeft zondagmiddag rond de voetbalderby Roda-Fortuna ten minste zes mensen aangehouden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een persoon aangehouden nadat hij gooide met vuurwerk. Een andere voetbalsupporter werd ingerekend omdat hij een kleine hoeveelheid harddrugs op zak had.

Update 19:21 uur: nog vier aanhoudingen
Na de wedstrijd werden nog eens vier supporters opgepakt. Dat gebeurde bij ongeregeldheden rondom het stadion. Op dat moment waren volgens de politie de supportersbussen van Fortuna alweer vertrokken. Het viertal werd aangehouden wegens baldadigheid en opruiing.

De politie kan niet zeggen van welke club de zes aangehouden personen supporters zijn.

Veiligheidsmaatregelen
Rondom de voetbalwedstrijd waren zondag strenge veiligheidsmaatregelen afgekondigd. Er was veel politie op de been en er cirkelden zelfs even helikopters boven het Parkstad Limburg stadion. Supporters van Fortuna moesten vanuit Sittard met de bus naar Kerkrade. Zij werden begeleid door een politiepatrouille.

Rellen op de tribune
In het stadion braken halverwege de wedstrijd kort rellen uit op de tribune. De mobiele eenheid van de politie moest ingrijpen om te voorkomen dat supporters het uitvak konden bereiken. Er werd een cordon gevormd tussen de beide supportersvakken. Bij die actie werden geen mensen aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie.

Risicowedstrijd
De ontmoeting tussen Roda en Fortuna staat te boek als een risicowedstrijd. Bij de eerdere ontmoeting dit seizoen, op 13 september vorig jaar, ging het mis. Toen gingen supporters tijdens en na de wedstrijd op de vuist met de politie. Er werden 29 mensen aangehouden. Vier van hen werden uiteindelijk veroordeeld voor het plegen van geweld tegen stewards, beveiligers en politiemensen en het aanrichten van vernielingen in het stadion van Fortuna Sittard.

Lees ook: Fortuna stunt op bezoek bij Roda

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeesters overwegen voetbalderby's zonder uitpubliek
Politie op zoek naar beelden van rellen Fortuna-Roda
Politie grijpt in bij rellen Roda-fans in België
Politie zette meer personeel in rond risicowedstrijden
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen