Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanhoudingen na twee overvallen in Westelijke Mijnstreek

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 13:57

De politie heeft twee vrouwen en een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een supermarkt in Sittard op 1 februari.

Het trio bestaande uit een 19-jarige man uit Sittard, een leeftijdgenote uit Ulestraten en een 17-jarige vrouw uit Sittard, is aangehouden op 24 juni. Dat maakt de politie vrijdag bekend. In het kader van een overval op de supermarkt in de Bremstraat hield de politie begin juni al een 37-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aan.

Lees ook: Verdachte supermarktoverval Sittard gearresteerd

Frituur
De politie linkt de Sittardse verdachten ook aan de overval op de frituur in Munstergeleen op 10 februari. In deze zaak is op 8 juni ook al een 20-jarige Sittardenaar aangehouden.

Lees ook: Sittardenaar (20) opgepakt voor overval snackbar

Onderzoek
De politie onderzoekt of en zo ja welke rol het drietal heeft gehad bij deze twee overvallen in de Westelijke Mijnstreek. Of zij van nog meer berovingen worden verdacht, maakt de politie niet bekend.

Aan beide overvallen is ook aandacht besteed in het programma Opsporing Verzocht. Of tips uit die uitzendingen hebben geleid tot de aanhoudingen is niet bekend.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen