Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanhouding in trein Eindhoven was vanwege schietpartij

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 12:10

De verdachte die donderdagavond door de politie werd aangehouden in een trein in Eindhoven, is een 24-jarige man uit Dordrecht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij.

Vanwege de zoektocht werd donderdag het treinverkeer van en naar Eindhoven helemaal stilgelegd. Zwaarbewapende interventieteams van de politie doorzochten het treinstel.

Schietpartij
De 24-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in oktober in de Dordtse wijk Sterrenburg. Daarbij werd een 17-jarige jongen neergeschoten. De politie deed al eerder twee aanhoudingen in deze zaak.

Zwaarbewapend
Op social media circuleerden foto's van de agenten op het perron en in de trein. Sander Janssen uit Baarlo zat ook in deze trein. "Op station Eindhoven werd omgeroepen dat de deuren dichtbleven vanwege een politieactie. Even later kwamen twee van die zwaarbewapende agenten de trein in. Ze riepen soms 'handen omhoog' maar verder heb ik heel weinig gezien", vertelt Janssen.

Kort voor 20:00 uur werden de sporen vrijgegeven en kwam het treinverkeer langzaam weer op gang.

Lees ook: Treinverkeer Eindhoven stilgelegd om politieactie

Twee keer binnen week
Het is al de tweede keer in enkele dagen tijd dat de politie het treinverkeer stillegt vanwege een opsporingsactie. Afgelopen zondag gebeurde dat ook in en rond station Heerlen. Ook daarbij werden interventieteams ingezet. De persoon naar wie werd gezocht bleek achteraf een weggelopen tbs'er te zijn die aan het einde van zijn behandelperiode zat.

Lees ook: Einde zoektocht: weggelopen man gevonden

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen