Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanhouding na 17 jaar voor brute verkrachting

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 10:20

Zeventien jaar na een brutale verkrachting in Horst is een 57-jarige man dinsdagochtend aangehouden.

Een toen 18-jarige vrouw uit Melderslo werd in 2002 verkracht in een afgelegen bos bij Lottum.

Aanrijding
In september dat jaar werd het slachtoffer in haar auto van achteren aangereden door de verdachte. Het ongeluk gebeurde op de Nachtegaallaan in Horst. De auto van het slachtoffer raakte daarbij zo erg beschadigd dat er niet meer mee gereden kon worden, waarop de verdachte aanbood haar naar huis te brengen.

Plaats delict
Nadat de vrouw toestemde, stapte ze in de auto en reed de man enkele kilometers verder naar een bos. Bij een zandpad verkrachtte hij haar. Hierna reed de man met het slachtoffer naast zich nog verder. Het slachtoffer kon ontsnappen toen ze tijdens de rit de deur open wist te krijgen en uit de rijdende auto sprong.

Match
Uitgebreid recherche onderzoek en oproepen voor informatie in opsporingsprogramma's leverden destijds niets op. Pas dit jaar kwam er schot in de zaak. Het dna dat in 2002 werd veiliggesteld, bleek in januari overeen te komen met dat van een man die vorig jaar werd veroordeeld voor vernieling.

De verdachte zit vast.

Het signalement van de dader uit 2002
Foto: Archief L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen