Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aanhouding na 17 jaar voor brute verkrachting

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 10:20

Zeventien jaar na een brutale verkrachting in Horst is een 57-jarige man dinsdagochtend aangehouden.

Een toen 18-jarige vrouw uit Melderslo werd in 2002 verkracht in een afgelegen bos bij Lottum.

Aanrijding
In september dat jaar werd het slachtoffer in haar auto van achteren aangereden door de verdachte. Het ongeluk gebeurde op de Nachtegaallaan in Horst. De auto van het slachtoffer raakte daarbij zo erg beschadigd dat er niet meer mee gereden kon worden, waarop de verdachte aanbood haar naar huis te brengen.

Plaats delict
Nadat de vrouw toestemde, stapte ze in de auto en reed de man enkele kilometers verder naar een bos. Bij een zandpad verkrachtte hij haar. Hierna reed de man met het slachtoffer naast zich nog verder. Het slachtoffer kon ontsnappen toen ze tijdens de rit de deur open wist te krijgen en uit de rijdende auto sprong.

Match
Uitgebreid recherche onderzoek en oproepen voor informatie in opsporingsprogramma's leverden destijds niets op. Pas dit jaar kwam er schot in de zaak. Het dna dat in 2002 werd veiliggesteld, bleek in januari overeen te komen met dat van een man die vorig jaar werd veroordeeld voor vernieling.

De verdachte zit vast.

Het signalement van de dader uit 2002
Foto: Archief L1
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen