Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanhouding Jos Brech: politie blij met massale hulp

Geplaatst opzondag 26 augustus 2018 - 22:52

De politie is "heel blij" dat mensen massaal hebben geholpen met de zoektocht naar Jos Brech, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.

Dat heeft een woordvoerder van de politie zondagavond laten weten.

Jos Brech werd zondagmiddag in Spanje aangehouden. Hij wordt binnenkort aan Nederland uitgeleverd. "We zijn ook heel blij dat we deze aanhouding hebben kunnen doen", aldus de woordvoerder.

Nicky Verstappen
Politie en justitie verdenken de man van moord of doodslag, een zedendelict en ontvoering. Het jongetje verdween in augustus 1998 van een zomerkamp op de Brunssummerheide, en werd niet veel later later dood teruggevonden op de Brunssummerheide. Twintig jaar lang is vergeefs naar een mogelijke verdachte gezocht. Afgelopen woensdag maakten politie en justitie na dna-onderzoek bekend Jos Brech als verdachte te zien, maar de man was sinds februari spoorloos.

Sinds juni werd naar de man gezocht. Zondag kon die internationale zoektocht met succes kon worden afgesloten.

Opsporingslijst
De politie heeft Jos Brech van de Nationale Opsporingslijst gehaald. Achter de naam van Brech op de lijst staat sinds zondagavond 'opgelost'. Brech kwam 22 augustus op de lijst omdat de politie hem zocht in verband met de dood van Nicky Verstappen.

Ook het Openbaar Ministerie heeft de arrestatie van Jos Brech op haar site vermeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen