Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanhouding Jos Brech: politie blij met massale hulp

Geplaatst opzondag 26 augustus 2018 - 22:52

De politie is "heel blij" dat mensen massaal hebben geholpen met de zoektocht naar Jos Brech, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.

Dat heeft een woordvoerder van de politie zondagavond laten weten.

Jos Brech werd zondagmiddag in Spanje aangehouden. Hij wordt binnenkort aan Nederland uitgeleverd. "We zijn ook heel blij dat we deze aanhouding hebben kunnen doen", aldus de woordvoerder.

Nicky Verstappen
Politie en justitie verdenken de man van moord of doodslag, een zedendelict en ontvoering. Het jongetje verdween in augustus 1998 van een zomerkamp op de Brunssummerheide, en werd niet veel later later dood teruggevonden op de Brunssummerheide. Twintig jaar lang is vergeefs naar een mogelijke verdachte gezocht. Afgelopen woensdag maakten politie en justitie na dna-onderzoek bekend Jos Brech als verdachte te zien, maar de man was sinds februari spoorloos.

Sinds juni werd naar de man gezocht. Zondag kon die internationale zoektocht met succes kon worden afgesloten.

Opsporingslijst
De politie heeft Jos Brech van de Nationale Opsporingslijst gehaald. Achter de naam van Brech op de lijst staat sinds zondagavond 'opgelost'. Brech kwam 22 augustus op de lijst omdat de politie hem zocht in verband met de dood van Nicky Verstappen.

Ook het Openbaar Ministerie heeft de arrestatie van Jos Brech op haar site vermeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen