Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanhanger met gestolen fietsen opgespoord dankzij lokfiets

Geplaatst opzaterdag 10 oktober 2020 - 22:41

De politie van Venlo heeft door de inzet van een lokfiets kunnen voorkomen dat een aanhanger vol gestolen fietsen rap naar het buitenland verdween.

Het wijkteam van de politie in Blerick had de lokfiets ingezet als lokaas, omdat er de laatste tijd veel fietsen zijn gestolen in het stadsdeel.

In beweging
De fiets was donderdag geplaatst en een dag later was het al raak: het signaal kwam dat de fiets in beweging was. Via volgapparatuur kan de lokfiets worden getraceerd. Het ding bleek op weg te zijn naar de Duitse grens. Maar voordat het voertuig met de gestolen fietsen de grens had bereikt, kon de lading gestolen fietsen al worden tegengehouden.

Onderzoek
Alle fietsen zijn in beslag genomen voor onderzoek. Dan kunnen ook de rechtmatige eigenaren worden opgespoord. De dief, over wie de politie alleen kwijt wil dat die in Nederland woont, moet binnen afzienbare tijd voor de rechtbank verschijnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen