Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangiftes na botsing Australische carnavalist en uitsmijters

Geplaatst opmaandag 2 maart 2020 - 15:31

Drie uitsmijters van het beveiligingsbedrijf Alpha Secure en een Australische carnavalist hebben over en weer aangifte tegen elkaar gedaan van mishandeling in een café in Venlo.

Dat bevestigt advocate Gitte Stevens van de Australische man.

Locomotief
Haar 31-jarige Australische cliënt zou op carnavalsmaandag 24 februari door het trio zijn mishandeld in café Locomotief in Venlo. Het drietal zou op dat moment met de beveiliging van de kroeg aan de Parade bezig zijn.

Roots
"Mijn cliënt was met elf anderen, onder wie zijn vader, carnaval aan het vieren in Venlo." De vader heeft Venlose wortels. "De groep wilde naar binnen bij de Locomotief, maar er werden op dat moment maar tien mensen binnengelaten, onder wie mijn cliënt", legt Stevens uit. "Toen gevraagd werd of het duo dat buiten stond ook naar binnen mocht, ontstond een woordenwisseling met de beveiliging van het café."

Kostuum
Haar cliënt heeft dat niet meegekregen. "Want die was op dat moment in het café", zegt de advocate. "Maar toen hij naar buiten kwam, merkte hij dat hij zijn kostuum binnen had laten liggen." Op de vraag of hij dat binnen mocht gaan pakken, zou hem dat in eerste instantie zijn geweigerd. Stevens: "Hij heeft vervolgens gezegd dat een beveiliger dan maar met hem mee moest lopen, omdat het écht alleen om zijn kostuum ging."

Fucking
Daarop zou de beveiliger 'kom dan maar fucking mee naar binnen' hebben gezegd. "Mijn cliënt begreep die agressieve houding niet, maar liep mee. In een halletje is hij toen door meerdere beveiligers te grazen genomen."

Maatregelen
De eigenaar van de Locomotief, Marc Hesselmans, wil niet inhoudelijk reageren. "Dat is een zaak tussen Alpha Secure en de politie", zegt hij, ook al vond de mishandeling bij zijn café plaats en huurt de Locomotief het beveiligingsbedrijf in. Op de vraag of hij maatregelen gaat nemen tegen de beveiligingsfirma wil hij ook niet ingaan. "Dat bespreek ik met Alpha Secure."

Cel
Stevens heeft het Openbaar Ministerie gevraagd om de zaak nog eens goed te bestuderen en eventueel te seponeren. Wat haar betreft is hier namelijk meer aan de hand dan de eenvoudige mishandeling die haar cliënt ten laste is gelegd. "Mijn cliënt is na het voorval gearresteerd en heeft een nacht in de cel doorgebracht, wat volgens mij niet terecht is."

Piloot
Haar cliënt is al meer dan 10 jaar piloot bij de Royal Australian Air Force en bovendien medisch officier. Vanuit die achtergrond en bijbehorende opleiding is hij volgens Stevens juist gewend om niet zonder meer geweld toe te passen en juist te de-escaleren."

Disproportioneel
Alperen Gürses, directeur van Alpha Secure, bestrijdt de lezing van Stevens. "Uit camerabeelden zal juist het tegenovergestelde blijken, waarbij deze persoon zeer disproportioneel heeft gehandeld tegen zowel de beveiliging als tegen de opsporingsambtenaren", zo laat hij in een schriftelijke verklaring weten.

Overmeesterd
Die camerabeelden demonstreren volgens Gürses dat de Australische carnavalist op professionele en proportionele wijze is overmeesterd, waarna de politie is ingeschakeld. Volgens Stevens heeft de mishandeling van haar cliënt plaatsgevonden in een halletje waar geen camera's hangen.

Verdedigen
In mei moet de Australiër zich voor de politierechter verantwoorden. Stevens: “Ik heb om een later moment gevraagd. Mijn cliënt wil zich graag kunnen verdedigen, maar moet daar voor uit Australië komen.”

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen