Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aangifte tegen politie vanwege buitensporig geweld

Geplaatst opdonderdag 9 juni 2016 - 7:06

Een stel uit Brunssum heeft aangifte gedaan tegen de politie vanwege het gebruik van buitensporig geweld tegen henzelf en hun kinderen.

Volgens de twee zou er door de politie onder meer traangas zijn gebruik waar de tieners bij waren.

Arrestatie
De man werd maandagavond aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en vernieling toen hij de flat wilde binnengaan die hij had gehuurd. Vanwege een huurconflict mocht de man de woning niet in. Toen hij toch naar binnen wilde, grepen agenten in. Daarbij zou - ook tegen de kinderen - traangas zijn ingezet, aan haren zijn getrokken en klappen zijn uitgedeeld.

De politie bevestigt dat geweld is gebruikt omdat de man zich verzette. Justitie onderzoekt naar aanleiding van de aangiftes of er sprake is van excessief geweld.

Zorgvuldigheid
Volgens een woordvoerster komen aangiftes vanwege politiegeweld niet vaak voor. Ze stelt dat die aangiftes altijd zorgvuldig worden onderzocht door politiediensten die losstaan van de afdeling waar de betrokken agenten werken. Advocaat Serge Weening van het stel heeft daar minder vertrouwen in.

De man is op vrije voeten. Zijn partner heeft in Brunssum een noodwoning van Weller.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Man steekt persoon neer in Heerlen
Grote vuurwerkvondst op 1 januari in Heerlen
Fors meer inbraken in Mijnstreek tijdens carnaval
Quad over de kop in Heerlen, bestuurder gewond
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen