Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte tegen politie vanwege buitensporig geweld

Geplaatst opdonderdag 9 juni 2016 - 7:06

Een stel uit Brunssum heeft aangifte gedaan tegen de politie vanwege het gebruik van buitensporig geweld tegen henzelf en hun kinderen.

Volgens de twee zou er door de politie onder meer traangas zijn gebruik waar de tieners bij waren.

Arrestatie
De man werd maandagavond aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en vernieling toen hij de flat wilde binnengaan die hij had gehuurd. Vanwege een huurconflict mocht de man de woning niet in. Toen hij toch naar binnen wilde, grepen agenten in. Daarbij zou - ook tegen de kinderen - traangas zijn ingezet, aan haren zijn getrokken en klappen zijn uitgedeeld.

De politie bevestigt dat geweld is gebruikt omdat de man zich verzette. Justitie onderzoekt naar aanleiding van de aangiftes of er sprake is van excessief geweld.

Zorgvuldigheid
Volgens een woordvoerster komen aangiftes vanwege politiegeweld niet vaak voor. Ze stelt dat die aangiftes altijd zorgvuldig worden onderzocht door politiediensten die losstaan van de afdeling waar de betrokken agenten werken. Advocaat Serge Weening van het stel heeft daar minder vertrouwen in.

De man is op vrije voeten. Zijn partner heeft in Brunssum een noodwoning van Weller.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Man steekt persoon neer in Heerlen
Grote vuurwerkvondst op 1 januari in Heerlen
Fors meer inbraken in Mijnstreek tijdens carnaval
Quad over de kop in Heerlen, bestuurder gewond
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen