Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte tegen Mark Verheijen vanwege omkoping

Geplaatst opwoensdag 18 februari 2015 - 17:01

Adventureworld of Taurus heeft aangifte gedaan tegen de Venlose politicus Mark Verheijen vanwege omkoping.

De Maastrichtse advocaat Richard Wagemans deed dit verzoek om Verheijen te vervolgen namens het Veldense bedrijf.

Taurus
"Na de recente publiciteit rondom het Tweede Kamerlid Mark Verheijen heeft ook de directie van Taurus zich beraden omtrent haar positie en hetgeen haar gedurende acht jaar is overkomen waardoor een en ander in een totaal nieuw en ander daglicht is komen te staan", schrijft Wagemans.

De volledige strafklacht van Taurus is hier te lezen.

Uitbreiding
Ondernemer Wout Heijmans vecht al jaren voor de uitbreiding van zijn bedrijf met onder andere een bioscoop. In 2005 kreeg hij daar van de gemeente Arcen en Velden een vrijstelling voor, maar die werd in 2010 door de gemeente Venlo vernietigd.

In de tussentijd gaf Venlo wel toestemming voor de bouw van een bioscoop door projectontwikkelaar Van Pol in de Venlose binnenstad.

Jarenlang geblokkeerd
"Deze gang van zaken kan niet anders worden uitgelegd dan dat de heer Verheijen zeer ver ging in het faciliteren van Piet van Pol en aan hem gelieerde ondernemingen. Verheijen heeft het project van Taurus jarenlang geblokkeerd ten gunste van de projecten van Van Pol en in ruil voor verkiezingsgiften", aldus de strafklacht.

Van Pol wordt al vervolgd voor omkoping van toenmalig VVD-wethouder Jos van Rey van Roermond.

Lees ook: 'Verheijen had probleem gehad als hij nog gedeputeerde was'

Lees hier de eerdere berichten over Mark Verheijen.

L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Soapserie rondom bioscopen in Venlo duurt voort
‘Er is geen bewijs tegen Mark Verheijen’
Mark Verheijen zet streep onder affaire
'Onschendbaarheid politici is een schande'
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen