Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte tegen Jans Transport vanwege uitbuiting truckers

Geplaatst opmaandag 6 februari 2017 - 7:51

Na Wismans is er weer een transportbedrijf uit Venlo in opspraak geraakt. Jans Transport zou werken met een buitenlandse schijnconstructie om de loonkosten laag te houden.

Vakbond FNV heeft volgens De Limburger aangifte gedaan van meineed en valsheid in geschrifte tegen de planner van het transportbedrijf uit Venlo.

Slowakije
De man zou in september tijdens een getuigenverhoor onder ede gelogen hebben over de vermeende Slowaakse schijnconstructie bij het bedrijf. De planner verklaarde toen in de rechtbank dat hij nooit contact had met de Slowaakse chauffeurs. Zij zouden vanuit Slowakije werken en ook van daaruit aangestuurd worden.

Een Slowaakse chauffeur verklaarde twee maanden later in de rechtbank juist het tegenovergestelde: de man zou wel degelijk zijn chef zijn en hem opgedragen hebben de regels te overtreden. Andere chauffeurs bevestigden dat verhaal.

Vervalsing
Daarnaast zou de man officiële documenten van het bedrijf vervalst hebben door ze met correctievloeistof te bewerken. FNV heeft daarom ook aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. De misstanden kwamen aan het licht in een eigen onderzoek van de vakbond.

Maarten Jans, directeur van Jans Transport, wilde volgens de krant niet nader op de zaken ingaan.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Limburgse transportbedrijven moeten aan de bel trekken'
Truckers doen vaak geen aangifte van ladingdiefstal
Tot 250 extra beveiligde truckparkeerplaatsen in Venlo
Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen