Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte tegen Jans Transport vanwege uitbuiting truckers

Geplaatst opmaandag 6 februari 2017 - 7:51

Na Wismans is er weer een transportbedrijf uit Venlo in opspraak geraakt. Jans Transport zou werken met een buitenlandse schijnconstructie om de loonkosten laag te houden.

Vakbond FNV heeft volgens De Limburger aangifte gedaan van meineed en valsheid in geschrifte tegen de planner van het transportbedrijf uit Venlo.

Slowakije
De man zou in september tijdens een getuigenverhoor onder ede gelogen hebben over de vermeende Slowaakse schijnconstructie bij het bedrijf. De planner verklaarde toen in de rechtbank dat hij nooit contact had met de Slowaakse chauffeurs. Zij zouden vanuit Slowakije werken en ook van daaruit aangestuurd worden.

Een Slowaakse chauffeur verklaarde twee maanden later in de rechtbank juist het tegenovergestelde: de man zou wel degelijk zijn chef zijn en hem opgedragen hebben de regels te overtreden. Andere chauffeurs bevestigden dat verhaal.

Vervalsing
Daarnaast zou de man officiële documenten van het bedrijf vervalst hebben door ze met correctievloeistof te bewerken. FNV heeft daarom ook aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. De misstanden kwamen aan het licht in een eigen onderzoek van de vakbond.

Maarten Jans, directeur van Jans Transport, wilde volgens de krant niet nader op de zaken ingaan.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Limburgse transportbedrijven moeten aan de bel trekken'
Truckers doen vaak geen aangifte van ladingdiefstal
Tot 250 extra beveiligde truckparkeerplaatsen in Venlo
Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen