Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte tegen Jans Transport vanwege uitbuiting truckers

Geplaatst opmaandag 6 februari 2017 - 7:51

Na Wismans is er weer een transportbedrijf uit Venlo in opspraak geraakt. Jans Transport zou werken met een buitenlandse schijnconstructie om de loonkosten laag te houden.

Vakbond FNV heeft volgens De Limburger aangifte gedaan van meineed en valsheid in geschrifte tegen de planner van het transportbedrijf uit Venlo.

Slowakije
De man zou in september tijdens een getuigenverhoor onder ede gelogen hebben over de vermeende Slowaakse schijnconstructie bij het bedrijf. De planner verklaarde toen in de rechtbank dat hij nooit contact had met de Slowaakse chauffeurs. Zij zouden vanuit Slowakije werken en ook van daaruit aangestuurd worden.

Een Slowaakse chauffeur verklaarde twee maanden later in de rechtbank juist het tegenovergestelde: de man zou wel degelijk zijn chef zijn en hem opgedragen hebben de regels te overtreden. Andere chauffeurs bevestigden dat verhaal.

Vervalsing
Daarnaast zou de man officiële documenten van het bedrijf vervalst hebben door ze met correctievloeistof te bewerken. FNV heeft daarom ook aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. De misstanden kwamen aan het licht in een eigen onderzoek van de vakbond.

Maarten Jans, directeur van Jans Transport, wilde volgens de krant niet nader op de zaken ingaan.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Limburgse transportbedrijven moeten aan de bel trekken'
Truckers doen vaak geen aangifte van ladingdiefstal
Tot 250 extra beveiligde truckparkeerplaatsen in Venlo
Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen