Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte tegen Dion Graus

Geplaatst opzondag 27 maart 2016 - 10:07

Internetpublicist Izz ad-Din Ruhulessin heeft bij de politie aangifte en een verzoek tot vervolging gedaan tegen PVV-Kamerlid Dion Graus wegens discriminatie en het opzettelijk aanzetten tot haat tegen moslims.

Dat deed hij op het politiebureau in Den Haag.

Verbieden
De aanleiding is het voorstel van Graus om mensen met de nationaliteit van een islamitisch land te verbieden om op beveiligde delen van Nederlandse luchthavens te werken. De Heerlense PVV´er zei dat dinsdag naar aanleiding van de bloedige aanslag op luchthaven Zaventem.

Lees ook: Graus: 'Islamieten mogen niet meer werken op luchthavens'

Discriminatie
Ruhulessin voelt zich door de uitspraak van Graus gediscrimineerd "omdat ik vind dat door deze uitspraken alle Islamieten, dus ook mensen die het Moslimgeloof aanhangen als niet geschikt voor een functie in de beveiligde delen van luchthavens worden afgeschreven. Terwijl ik mijzelf van onbesproken gedrag acht, integenstelling tot een aantal PVV-Kamerleden."

Sultan
Izz ad-Din Ruhulessin, die zich tegenwoordig sultan noemt, kwam enkele jaren geleden in het nieuws toen hij bij Pauw & Witteman het recht van Iran verdedigde om een vrouw te stenigen wegens overspel.

Ruhulessin laat weten dat hij sinds de uitzending van Pauw en Witteman van gedachten is veranderd en dat hij zich op diverse podia en op zijn eigen website en Facebookpagina kritisch heeft uitgelaten over het salafisme.

Lees dinsdag meer over de aangifte in de Limburgse kranten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Graus doet geen aangifte tegen Öztürk
Dion Graus en ex-echtgenote trekken aangiften in
Ex-vrouw Dion Graus doet aangifte van mishandeling
Dion Graus over aangifte: 'Ik ben er kapot van'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen