Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte tegen Dion Graus

Geplaatst opzondag 27 maart 2016 - 10:07

Internetpublicist Izz ad-Din Ruhulessin heeft bij de politie aangifte en een verzoek tot vervolging gedaan tegen PVV-Kamerlid Dion Graus wegens discriminatie en het opzettelijk aanzetten tot haat tegen moslims.

Dat deed hij op het politiebureau in Den Haag.

Verbieden
De aanleiding is het voorstel van Graus om mensen met de nationaliteit van een islamitisch land te verbieden om op beveiligde delen van Nederlandse luchthavens te werken. De Heerlense PVV´er zei dat dinsdag naar aanleiding van de bloedige aanslag op luchthaven Zaventem.

Lees ook: Graus: 'Islamieten mogen niet meer werken op luchthavens'

Discriminatie
Ruhulessin voelt zich door de uitspraak van Graus gediscrimineerd "omdat ik vind dat door deze uitspraken alle Islamieten, dus ook mensen die het Moslimgeloof aanhangen als niet geschikt voor een functie in de beveiligde delen van luchthavens worden afgeschreven. Terwijl ik mijzelf van onbesproken gedrag acht, integenstelling tot een aantal PVV-Kamerleden."

Sultan
Izz ad-Din Ruhulessin, die zich tegenwoordig sultan noemt, kwam enkele jaren geleden in het nieuws toen hij bij Pauw & Witteman het recht van Iran verdedigde om een vrouw te stenigen wegens overspel.

Ruhulessin laat weten dat hij sinds de uitzending van Pauw en Witteman van gedachten is veranderd en dat hij zich op diverse podia en op zijn eigen website en Facebookpagina kritisch heeft uitgelaten over het salafisme.

Lees dinsdag meer over de aangifte in de Limburgse kranten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Graus doet geen aangifte tegen Öztürk
Dion Graus en ex-echtgenote trekken aangiften in
Ex-vrouw Dion Graus doet aangifte van mishandeling
Dion Graus over aangifte: 'Ik ben er kapot van'
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen