Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte tegen Dion Graus

Geplaatst opzondag 27 maart 2016 - 10:07

Internetpublicist Izz ad-Din Ruhulessin heeft bij de politie aangifte en een verzoek tot vervolging gedaan tegen PVV-Kamerlid Dion Graus wegens discriminatie en het opzettelijk aanzetten tot haat tegen moslims.

Dat deed hij op het politiebureau in Den Haag.

Verbieden
De aanleiding is het voorstel van Graus om mensen met de nationaliteit van een islamitisch land te verbieden om op beveiligde delen van Nederlandse luchthavens te werken. De Heerlense PVV´er zei dat dinsdag naar aanleiding van de bloedige aanslag op luchthaven Zaventem.

Lees ook: Graus: 'Islamieten mogen niet meer werken op luchthavens'

Discriminatie
Ruhulessin voelt zich door de uitspraak van Graus gediscrimineerd "omdat ik vind dat door deze uitspraken alle Islamieten, dus ook mensen die het Moslimgeloof aanhangen als niet geschikt voor een functie in de beveiligde delen van luchthavens worden afgeschreven. Terwijl ik mijzelf van onbesproken gedrag acht, integenstelling tot een aantal PVV-Kamerleden."

Sultan
Izz ad-Din Ruhulessin, die zich tegenwoordig sultan noemt, kwam enkele jaren geleden in het nieuws toen hij bij Pauw & Witteman het recht van Iran verdedigde om een vrouw te stenigen wegens overspel.

Ruhulessin laat weten dat hij sinds de uitzending van Pauw en Witteman van gedachten is veranderd en dat hij zich op diverse podia en op zijn eigen website en Facebookpagina kritisch heeft uitgelaten over het salafisme.

Lees dinsdag meer over de aangifte in de Limburgse kranten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Graus doet geen aangifte tegen Öztürk
Dion Graus en ex-echtgenote trekken aangiften in
Ex-vrouw Dion Graus doet aangifte van mishandeling
Dion Graus over aangifte: 'Ik ben er kapot van'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen