Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte tegen Dion Graus

Geplaatst opzondag 27 maart 2016 - 10:07

Internetpublicist Izz ad-Din Ruhulessin heeft bij de politie aangifte en een verzoek tot vervolging gedaan tegen PVV-Kamerlid Dion Graus wegens discriminatie en het opzettelijk aanzetten tot haat tegen moslims.

Dat deed hij op het politiebureau in Den Haag.

Verbieden
De aanleiding is het voorstel van Graus om mensen met de nationaliteit van een islamitisch land te verbieden om op beveiligde delen van Nederlandse luchthavens te werken. De Heerlense PVV´er zei dat dinsdag naar aanleiding van de bloedige aanslag op luchthaven Zaventem.

Lees ook: Graus: 'Islamieten mogen niet meer werken op luchthavens'

Discriminatie
Ruhulessin voelt zich door de uitspraak van Graus gediscrimineerd "omdat ik vind dat door deze uitspraken alle Islamieten, dus ook mensen die het Moslimgeloof aanhangen als niet geschikt voor een functie in de beveiligde delen van luchthavens worden afgeschreven. Terwijl ik mijzelf van onbesproken gedrag acht, integenstelling tot een aantal PVV-Kamerleden."

Sultan
Izz ad-Din Ruhulessin, die zich tegenwoordig sultan noemt, kwam enkele jaren geleden in het nieuws toen hij bij Pauw & Witteman het recht van Iran verdedigde om een vrouw te stenigen wegens overspel.

Ruhulessin laat weten dat hij sinds de uitzending van Pauw en Witteman van gedachten is veranderd en dat hij zich op diverse podia en op zijn eigen website en Facebookpagina kritisch heeft uitgelaten over het salafisme.

Lees dinsdag meer over de aangifte in de Limburgse kranten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Graus doet geen aangifte tegen Öztürk
Dion Graus en ex-echtgenote trekken aangiften in
Ex-vrouw Dion Graus doet aangifte van mishandeling
Dion Graus over aangifte: 'Ik ben er kapot van'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen