Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte tegen agent na discriminerende opmerking

Geplaatst opvrijdag 19 juni 2020 - 18:47

Lukanga 'Loeki' Nzuzi uit Urmond heeft vrijdag aangifte gedaan tegen de politie. Hij doet dit nadat hij eerder op discriminerende wijze werd aangesproken door een politieman.

"Ik heb dit nooit eerder meegemaakt", zegt de Urmondenaar in gesprek met L1. "En dan kom je iemand in een uniform tegen die zoiets zegt. Dit raakt me enorm."

'Mannen van jullie afkomst'
De politie kreeg dinsdagavond 2 juni een melding van mogelijke stroperij bij een vijver in de buurt van het Vijlense gehucht Camerig. Toen de agent in gesprek ging met Nzuzi en zijn vrienden is hij uit de bocht gevlogen. "Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen." De uitspraak is vastgelegd op camera.

De politie heeft vervolgens in een reactie laten weten dat de agent zijn uitspraak 'onhandig' vond en eigenlijk iets anders bedoelde. "Bij deze controle is door een agent inderdaad een uitspraak gedaan, die is vastgelegd. De agent heeft hierover een gesprek gehad met zijn leidinggevende en betreurt deze uitspraak", zei een politiewoordvoerder vlak na het voorval.

Slap excuus
Nzuzi wil het hier niet bij laten zitten. "De agent heeft een slap excuus gebruikt. Ik heb niks tegen hem, maar dit moet onder de aandacht worden gebracht. Hij is namelijk niet de enige agent die dit doet", zegt hij. Met zijn aangifte wil hij dan ook een statement maken. "Ik wil dat het politieteam hierop gaat letten."

Lees ook: Video: Agent uit de bocht tegen donkere jongens

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen