Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte tegen agent na discriminerende opmerking

Geplaatst opvrijdag 19 juni 2020 - 18:47

Lukanga 'Loeki' Nzuzi uit Urmond heeft vrijdag aangifte gedaan tegen de politie. Hij doet dit nadat hij eerder op discriminerende wijze werd aangesproken door een politieman.

"Ik heb dit nooit eerder meegemaakt", zegt de Urmondenaar in gesprek met L1. "En dan kom je iemand in een uniform tegen die zoiets zegt. Dit raakt me enorm."

'Mannen van jullie afkomst'
De politie kreeg dinsdagavond 2 juni een melding van mogelijke stroperij bij een vijver in de buurt van het Vijlense gehucht Camerig. Toen de agent in gesprek ging met Nzuzi en zijn vrienden is hij uit de bocht gevlogen. "Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen." De uitspraak is vastgelegd op camera.

De politie heeft vervolgens in een reactie laten weten dat de agent zijn uitspraak 'onhandig' vond en eigenlijk iets anders bedoelde. "Bij deze controle is door een agent inderdaad een uitspraak gedaan, die is vastgelegd. De agent heeft hierover een gesprek gehad met zijn leidinggevende en betreurt deze uitspraak", zei een politiewoordvoerder vlak na het voorval.

Slap excuus
Nzuzi wil het hier niet bij laten zitten. "De agent heeft een slap excuus gebruikt. Ik heb niks tegen hem, maar dit moet onder de aandacht worden gebracht. Hij is namelijk niet de enige agent die dit doet", zegt hij. Met zijn aangifte wil hij dan ook een statement maken. "Ik wil dat het politieteam hierop gaat letten."

Lees ook: Video: Agent uit de bocht tegen donkere jongens

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen