Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte tegen agent na discriminerende opmerking

Geplaatst opvrijdag 19 juni 2020 - 18:47

Lukanga 'Loeki' Nzuzi uit Urmond heeft vrijdag aangifte gedaan tegen de politie. Hij doet dit nadat hij eerder op discriminerende wijze werd aangesproken door een politieman.

"Ik heb dit nooit eerder meegemaakt", zegt de Urmondenaar in gesprek met L1. "En dan kom je iemand in een uniform tegen die zoiets zegt. Dit raakt me enorm."

'Mannen van jullie afkomst'
De politie kreeg dinsdagavond 2 juni een melding van mogelijke stroperij bij een vijver in de buurt van het Vijlense gehucht Camerig. Toen de agent in gesprek ging met Nzuzi en zijn vrienden is hij uit de bocht gevlogen. "Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen." De uitspraak is vastgelegd op camera.

De politie heeft vervolgens in een reactie laten weten dat de agent zijn uitspraak 'onhandig' vond en eigenlijk iets anders bedoelde. "Bij deze controle is door een agent inderdaad een uitspraak gedaan, die is vastgelegd. De agent heeft hierover een gesprek gehad met zijn leidinggevende en betreurt deze uitspraak", zei een politiewoordvoerder vlak na het voorval.

Slap excuus
Nzuzi wil het hier niet bij laten zitten. "De agent heeft een slap excuus gebruikt. Ik heb niks tegen hem, maar dit moet onder de aandacht worden gebracht. Hij is namelijk niet de enige agent die dit doet", zegt hij. Met zijn aangifte wil hij dan ook een statement maken. "Ik wil dat het politieteam hierop gaat letten."

Lees ook: Video: Agent uit de bocht tegen donkere jongens

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen