Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte na mishandeling ambulancebroeder

Geplaatst opzondag 7 januari 2018 - 16:25

Een ambulancemedewerker van de AmbulanceZorg Limburg-Noord is zaterdag mishandeld toen hij werd opgeroepen voor een verwarde man in Venlo.

De verwarde man sloeg de hulpverlener plotseling hard tegen het hoofd en werd daarop door de politie in de boeien geslagen. De ambulancebroeder moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten helpen. Hij mocht vervolgens weer naar huis.

Aangifte
De directie van AmbulanceZorg Limburg-Noord gaat aangifte doen van mishandeling. In een reactie op Facebook laat directeur André Lemmen weten geweld tegen hulpverleners onacceptabel te vinden. "Van hulpverleners blijf je met je handen af. Ze zijn er om hulp te verlenen onder de meest uiteenlopende en risicovolle omstandigheden. Het is onacceptabel dat er geweld wordt gebruikt tegen onze medewerkers, dat pikken we niet."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen