Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte leerling na 'mishandeling' door leraar

Geplaatst opdonderdag 27 december 2018 - 14:26

De moeder van een leerling van basisschool De Schakel in Kerkrade heeft aangifte gedaan tegen een leraar van die school. Hij zou het jongetje hebben mishandeld.

Volgens Patricia de Winter, de betreffende moeder, heeft de leraar het twaalfjarige jongetje dat moest nablijven tegen de grond geduwd en aan de haren overeind getrokken. Vervolgens zou hij de leerling in een stoel hebben 'gesmeten'.

Hardhandig aangepakt
De Winter claimt dat andere leerlingen, onder meer van de groepen 5 en 7 het tafereel hebben gezien. Ze zouden huilend door de school hebben gelopen. Geconfronteerd met het incident heeft de leraar in eerste instantie ontkend, om later toch toe te geven. Dat claimt moeder De Winter althans. "Hij gaf ook toe dat hij mijn zoon aan de haren overeind had getrokken en hardhandig had aangepakt."

Gesprek met wijkagent
De politie laat desgevraagd weten dat het vanwege privacyredenen niet mag zeggen of er aangifte is gedaan van mishandeling. Wel kan de politie bevestigen dat de moeder met de wijkagent in gesprek is geweest.

Privacy
De directrice van de basisschool zegt dat de zaak de aandacht heeft van het schoolbestuur.
"De moeder heeft via de media aandacht gezocht. Wij denken dat dit niet in het belang van de leerlingen en school is. We respecteren de privacy van de leraar en alle betrokkenen en daarom wil ik er verder niets over zeggen."

Stappen
De directrice bevestigt wel dat er een incident heeft plaatsgevonden, en heeft de ouders daar ook in een brief over geïnformeerd. De school laat op 4 januari weten of er stappen worden ondernomen tegen de leraar.
De moeder van de jongen heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen