Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte Heerlen na lekken naam nieuwe burgemeester

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 14:11

De gemeente Heerlen doet aangifte van het lekken van de naam van de nieuwe burgemeester.

Woensdagavond werd Ralf Krewinkel voorgedragen als nieuwe burgemeester van de stad. Zijn naam lekte aan het einde van de middag al uit naar regionale omroep L1.

Strafbaar
Het is strafbaar om vertrouwelijke informatie rondom de benoemingsprocedure van een nieuwe burgemeester te lekken. Daarom wordt justitie nu ingeschakeld.
Waarnemend burgemeester Frans Weekers liet gisteren al weten te overwegen om juridische stappen te ondernemen. Ralf Krewinkel zelf zei ook te balen dat zijn naam al voor de officiële bekendmaking werd genoemd.

Lees ook: Burgemeester Ralf Krewinkel van Beek naar Heerlen

Jong
Heerlen is blij met Ralf Krewinkel als toekomstig burgemeester van de stad. PvdA-er Krewinkel is met 40 jaar een jonge burgemeester. Hij werd geboren in Kerkrade en kent Heerlen op zijn duimpje.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kinderen ontzien bij wietplantage, woning niet direct dicht
Frans Weekers ambieert baan bij internationale organisatie
Impact ziekte zoontje burgemeester Krewinkel eist tol
Roemer langer waarnemend burgemeester in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen