Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte Heerlen na lekken naam nieuwe burgemeester

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 14:11

De gemeente Heerlen doet aangifte van het lekken van de naam van de nieuwe burgemeester.

Woensdagavond werd Ralf Krewinkel voorgedragen als nieuwe burgemeester van de stad. Zijn naam lekte aan het einde van de middag al uit naar regionale omroep L1.

Strafbaar
Het is strafbaar om vertrouwelijke informatie rondom de benoemingsprocedure van een nieuwe burgemeester te lekken. Daarom wordt justitie nu ingeschakeld.
Waarnemend burgemeester Frans Weekers liet gisteren al weten te overwegen om juridische stappen te ondernemen. Ralf Krewinkel zelf zei ook te balen dat zijn naam al voor de officiële bekendmaking werd genoemd.

Lees ook: Burgemeester Ralf Krewinkel van Beek naar Heerlen

Jong
Heerlen is blij met Ralf Krewinkel als toekomstig burgemeester van de stad. PvdA-er Krewinkel is met 40 jaar een jonge burgemeester. Hij werd geboren in Kerkrade en kent Heerlen op zijn duimpje.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kinderen ontzien bij wietplantage, woning niet direct dicht
Frans Weekers ambieert baan bij internationale organisatie
Impact ziekte zoontje burgemeester Krewinkel eist tol
Roemer langer waarnemend burgemeester in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen