Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangifte De Voorzorg tegen oud-managers na discriminatie

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 14:02

De Heerlense woningstichting De Voorzorg doet alsnog aangifte tegen een voormalig directeur en de voormalige manager wonen.

Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan discriminatie bij het toewijzen van huurwoningen.

Onderzoek
Dat laat Voorzorg, een corporatie met zo’n 3000 woningen in Hoensbroek en Heerlen, vrijdag weten. De raad van commissarissen van De Voorzorg wil een onderzoek naar de betrokken bestuurders, om te zien of deze strafrechtelijk moeten worden vervolgd.

Lichaamsgeur
Nieuwe huurders zouden zijn geselecteerd op onder meer ras, lichaamsgeur en seksuele geaardheid. Bepaalde woningzoekenden werden vervolgens gediscrimineerd en geweigerd. Dat zou zijn gebeurd tussen 2013 en 2016.

Strafbaar
Het Openbaar Ministerie is al enkele maanden bezig met een onderzoek naar mogelijke discriminatie bij De Voorzorg. De stichting bracht zelf naar buiten dat er is gediscrimineerd. Het OM bekijkt of er strafbare dingen zijn voorgevallen en zo ja wie daar verantwoordelijk voor is.

Lees ook: OM onderzoekt discriminatie bij woningcorporatie

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen