Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aangifte De Voorzorg tegen oud-managers na discriminatie

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 14:02

De Heerlense woningstichting De Voorzorg doet alsnog aangifte tegen een voormalig directeur en de voormalige manager wonen.

Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan discriminatie bij het toewijzen van huurwoningen.

Onderzoek
Dat laat Voorzorg, een corporatie met zo’n 3000 woningen in Hoensbroek en Heerlen, vrijdag weten. De raad van commissarissen van De Voorzorg wil een onderzoek naar de betrokken bestuurders, om te zien of deze strafrechtelijk moeten worden vervolgd.

Lichaamsgeur
Nieuwe huurders zouden zijn geselecteerd op onder meer ras, lichaamsgeur en seksuele geaardheid. Bepaalde woningzoekenden werden vervolgens gediscrimineerd en geweigerd. Dat zou zijn gebeurd tussen 2013 en 2016.

Strafbaar
Het Openbaar Ministerie is al enkele maanden bezig met een onderzoek naar mogelijke discriminatie bij De Voorzorg. De stichting bracht zelf naar buiten dat er is gediscrimineerd. Het OM bekijkt of er strafbare dingen zijn voorgevallen en zo ja wie daar verantwoordelijk voor is.

Lees ook: OM onderzoekt discriminatie bij woningcorporatie

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen