Theo Bovens (25 nov 2019)

Geen vervolging voor lek burgemeestersbenoeming Beekdaelen

Het gerechtshof in Den Bosch heeft besloten om niemand te vervolgen voor het lekken van een kandidaat voor de burgemeester van Beekdaelen.

Gevangenis Sittard PI Sittard stock
Sittardse gevangenis grijpt in na ernstige mishandelingen

Twee gevangenen zijn ernstig mishandeld in de Sittardse bajes. De gevangenisdirectie heeft ingegrepen door de schuldigen twee weken in een isoleercel te plaatsen.

stock seksueel misbruik
Waarom veroordelingen voor seksmisdrijven vaak uitblijven

De behandeling van zedenzaken loopt forse vertraging op bij de politie Limburg. Het percentage opgeloste zaken is laag en er zijn 'schrikbarend weinig veroordelingen', zegt zedenrechercheur Lei Seuren. Dat terwijl het aantal aangiften maar een fractie is van werkelijke incidenten.

ANP
Aangifte en ziekenhuisopname na trapincident in gevangenis

Een gevangene van de inrichting in Roermond is woensdag van de trap geduwd en ligt sindsdien gewond in het ziekenhuis. De gevangenisdirectie heeft aangifte gedaan tegen de man die de gevangene duwde.

De Oost
Veteranen doen aangifte tegen Venlose regisseur Taihuttu

Meerdere veteranenorganisaties nemen afstand van de film De Oost, geregisseerd door de Venlose Jim Taihuttu. Veteranenorganisatie Maluku4Maluku doet ook aangifte. De aanleiding hiervoor is een artikel in het Algemeen Dagblad waarin Taihuttu zich uitspreekt over de kritiek op zijn film.

Jan Loonen Loobeek Venray
Wethouder Venray doet aangifte wegens smaad

Wethouder Jan Loonen van Venray heeft aangifte gedaan wegens smaad en laster. Volgens de wethouder zijn anonieme publicaties over hem gebaseerd op onwaarheden.

olijven weert kraam markt wagen marktwagen marktkraam (21 jan 2021)
Olijvenkraam van twee ton gestolen uit zijtuin

Dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag een olijvenverkoopkraam uit de zijtuin van een Weerter marktondernemer gestolen.

Woonwagenfamilie Brunssum (30 nov 2020)
Woonwagenbewoners doen aangifte tegen gemeente

De Brunssumse woonwagenbewoners die al een tijd in de clinch liggen met de gemeente hebben aangifte gedaan van diefstal.

Geert Wilders
Man die op foto Wilders schoot: 'Ik wilde provoceren'

Sait Cinar, de man die in een filmpje op een foto van PVV-leider Geert Wilders schiet, zegt dat hij dit deed om te provoceren.

Geert Wilders
Wilders doet aangifte om beschieten van zijn foto

Geert Wilders gaat aangifte doen vanwege een filmpje op Dumpert, waarop is te zien dat met een pistool meerdere malen wordt geschoten op een foto van hem. Een woordvoerder van de PVV-leider heeft dit laten weten.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten