Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aangevallen scheidsrechter: 'Hij trok m'n shirt kapot'

Geplaatst opmaandag 18 februari 2019 - 10:46

Scheidsrechter Stan Claassen (20) werd zondagmiddag in Voerendaal bij de voetbalwedstrijd tussen SV Eikenderveld en RKVV Voerendaal door een reservespeler aangevallen.

"Na een nachtje slapen, voel ik dat het me echt heeft aangegrepen", zegt de scheidsrechter tegen Omroep Brabant.

Door het lint
De situatie deed zich voor in de slotfase van de wedstrijd. De bankzitter van voetbalclub Eikenderveld gooide een reservebal tegen de wedstrijdbal aan. Nadat de scheidsrechter voor de obstructie een gele prent toonde, ging de Heerlenaar door het lint. "Ga je me geel geven? Toen ik dat bevestigd knapte er iets bij de speler. Hij trok mijn shirt kapot, vloog naar mijn nek en duwde me tegen de reclameborden", laat Claassen weten.

Begeleiding
Nadat de scheidsrechter de wedstrijd staakte, moest hij onder begeleiding van het veld worden gebracht. Onderweg naar de kleedlokalen bleef de agressieve reservespeler Claassen volgen.

Onbegrip
De jonge scheidsrechter heeft een dag later geen last van fysieke klachten. Op het moment overheerst er onbegrip bij de Claassen. "Ik merk nu wel dat ik een wat ander gevoel heb. Ik vind het leuk om scheidsrechter te zijn en om zo een wedstrijd goed te laten verlopen. Dat een zo reageert, begrijp ik niet."

Claassen kreeg vanuit de scheidsrechtersclub van de KNVB uit Helmond zondag veel advies. "Ik moet er vooral een zaak van maken en het niet zomaar voorbij laten gaan."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen