Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangeslagen LVK-pechvogel: 'het zit nog heel erg hoog'

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2016 - 13:36

Carnavalsartiest Pascal Sutherland kan zijn tranen bijna niet bedwingen na het missen van de LVK-finale vrijdag. Door een fout stond er een andere artiest in zijn plaats op het podium.

De organisatie van het LVK heeft vanwege de fout zanger Pascal Sutherland een wildcard aangeboden voor de finale van volgend jaar, maar die weigert hij.

Lees ook: LVK-pechvogel hoeft geen wildcard voor finale van 2017

Mooi gebaar
"Het is een mooi aanbod, alleen niet met de carnavaleske gedachte. Ik wil de hele spanning en emoties meemaken", vertelt hij in een interview met L1. Hij moet even slikken voordat hij verder gaat. "Het zit dus nog heel erg hoog, zo zit ik gewoon als persoon in elkaar. Vanuit die gedachte wil ik dat niet."

Heel zuur
Uiteindelijk won in een bomvolle evenementenhal in Venray Spik en Span het LVK. Pascal Sutherland was bij die finale als bezoeker maar kwam er zaterdagmorgen pas achter dat hij op het podium had moeten staan. "Heel zuur, het LVK is het mooiste feestje van het jaar, als artiest is er niks hogers."

Eigen kracht
Door een fout bij de inschrijving stond René Dirkx uit Sittard in de finale. Het LVK wilde de teleurgestelde artiest daarom een plek in de finale bieden als hij tenminste de halve finale zou halen, maar dat ziet Suterhland dus niet zitten. "Ik ben gewoon een carnavalsartiest en wil dat op eigen kracht beleven."

Gaan ervoor
Volgend jaar wil de artiest uit Doenrade weer mee doen: "Ja, natuurlijk. We gaan ervoor!"

Lees ook:
Winnaars LVK over blunder: 'hier is geen oplossing voor'

Geen LVK-finale voor Doenrade door fout organisatie

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

LVK-pechvogel hoeft geen wildcard voor finale van 2017
Winnaars LVK over blunder: 'hier is geen oplossing voor'
Voorbereidingen voor LVK-finale in volle gang
5200 bezoekers verwacht bij LVK-finale in Venray
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen