Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangeslagen LVK-pechvogel: 'het zit nog heel erg hoog'

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2016 - 13:36

Carnavalsartiest Pascal Sutherland kan zijn tranen bijna niet bedwingen na het missen van de LVK-finale vrijdag. Door een fout stond er een andere artiest in zijn plaats op het podium.

De organisatie van het LVK heeft vanwege de fout zanger Pascal Sutherland een wildcard aangeboden voor de finale van volgend jaar, maar die weigert hij.

Lees ook: LVK-pechvogel hoeft geen wildcard voor finale van 2017

Mooi gebaar
"Het is een mooi aanbod, alleen niet met de carnavaleske gedachte. Ik wil de hele spanning en emoties meemaken", vertelt hij in een interview met L1. Hij moet even slikken voordat hij verder gaat. "Het zit dus nog heel erg hoog, zo zit ik gewoon als persoon in elkaar. Vanuit die gedachte wil ik dat niet."

Heel zuur
Uiteindelijk won in een bomvolle evenementenhal in Venray Spik en Span het LVK. Pascal Sutherland was bij die finale als bezoeker maar kwam er zaterdagmorgen pas achter dat hij op het podium had moeten staan. "Heel zuur, het LVK is het mooiste feestje van het jaar, als artiest is er niks hogers."

Eigen kracht
Door een fout bij de inschrijving stond René Dirkx uit Sittard in de finale. Het LVK wilde de teleurgestelde artiest daarom een plek in de finale bieden als hij tenminste de halve finale zou halen, maar dat ziet Suterhland dus niet zitten. "Ik ben gewoon een carnavalsartiest en wil dat op eigen kracht beleven."

Gaan ervoor
Volgend jaar wil de artiest uit Doenrade weer mee doen: "Ja, natuurlijk. We gaan ervoor!"

Lees ook:
Winnaars LVK over blunder: 'hier is geen oplossing voor'

Geen LVK-finale voor Doenrade door fout organisatie

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

LVK-pechvogel hoeft geen wildcard voor finale van 2017
Winnaars LVK over blunder: 'hier is geen oplossing voor'
Voorbereidingen voor LVK-finale in volle gang
5200 bezoekers verwacht bij LVK-finale in Venray
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen