Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangereden wild zwijn uit middenberm A79 gehaald

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 11:05

Het kadaver van een wild zwijn is vrijdagmorgen bij Valkenburg uit de middenberm op de A79 gehaald.

Volgens de weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft nog niemand zich gemeld die schade had van de aanrijding, ter hoogte van Valkenburg.

Aanrijdingen
Het aantal wilde zwijnen in Limburg groeit al jaren. Naast overlast door het vernielen van akkers en gewassen, veroorzaken ze regelmatig aanrijdingen.

Voorkomen
Woordvoerder Eric van Beerendonk meldt dat Rijkswaterstaat maatregelen neemt om dit soort incidenten te voorkomen. Dit gebeurt door het aanbrengen van wildrasters en door middel van natuurbruggen die natuurgebieden met elkaar verbinden.

Lees ook: Record: ruim 1000 wilde zwijnen afgeschoten in 2018

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen