Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangereden wild zwijn uit middenberm A79 gehaald

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 11:05

Het kadaver van een wild zwijn is vrijdagmorgen bij Valkenburg uit de middenberm op de A79 gehaald.

Volgens de weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft nog niemand zich gemeld die schade had van de aanrijding, ter hoogte van Valkenburg.

Aanrijdingen
Het aantal wilde zwijnen in Limburg groeit al jaren. Naast overlast door het vernielen van akkers en gewassen, veroorzaken ze regelmatig aanrijdingen.

Voorkomen
Woordvoerder Eric van Beerendonk meldt dat Rijkswaterstaat maatregelen neemt om dit soort incidenten te voorkomen. Dit gebeurt door het aanbrengen van wildrasters en door middel van natuurbruggen die natuurgebieden met elkaar verbinden.

Lees ook: Record: ruim 1000 wilde zwijnen afgeschoten in 2018

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen