Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangepaste priesterwijdingen in verband met corona

Geplaatst opwoensdag 26 mei 2021 - 13:34

Danny Horsch en Austin Joseph worden zaterdag in de kathedraal in Roermond door bisschop Harrie Smeets tot priester gewijd.

Dat gebeurt in besloten kring in verband met de coronamaatregelen.

Niet naar huis
In eerste instantie zou alleen de 37-jarige Horsch uit Landgraaf tot priester worden gewijd. Hij gaat aan de slag als kapelaan een aantal parochies in het dekenaat Horst.

De 31-jarige Joseph uit India kan niet naar huis door de ernstige coronasituatie daar. Daarom wordt hij in Roermond tot priester gewijd voor het bisdom Kottar in India. Hij gaat in Maastricht werken als kapelaan.

Internationale wijdingen
Vier andere wijdelingen van het bisdom in Roermond worden wel in hun thuisland gewijd tot priester. John Ashirvadam en Shaiju Selestin zijn in India gewijd en inmiddels weer terug in Nederland. Ze werken respectievelijk in Maastricht en in Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg. De wijdingen van Nicholas Pethuru en Ranil Weerawarna in Sri Lanka vinden begin juni plaats. Zodra de corona maatregelen in Sri Lanka het toestaan komen ze naar Nederland. Zij gaan werken in de parochies in Sittard en Geleen.

Door sterk teruggelopen belangstelling in Nederland heeft Bisdom Roermond de deuren opengezet voor kandidaten uit India en Sri Lanka. Kandidaten volgen het laatste deel van de priesteropleiding in Nederland om aansluitend 10 jaar in Limburg te werken.

De priesterwijding is zaterdag hier live te volgen vanaf 10:30 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen