Overslaan en naar de inhoud gaan

Aangehouden bestuurder moet 1,5 miljoen euro betalen

Geplaatst opwoensdag 11 november 2020 - 17:31

Een automobilist die vanuit België de grens overstak naar Limburg heeft waarschijnlijk een flinke kater overgehouden aan de nacht van dinsdag op woensdag. Hij werd aangehouden en bleek nog een bedrag van ruim anderhalf miljoen euro te moeten betalen.

De politie werd gealarmeerd dankzij wegcamera's, die het kenteken van de bestuurder registreerden.

Niet eerlijk
De persoon in kwestie had een ontnemingsmaatregel openstaan. Een rechter legt zo'n maatregel op als hij vindt dat geld niet op een eerlijke manier verdiend is, bijvoorbeeld door oplichting of de verkoop van verdovende middelen. Dat geld moet terugbetaald worden. De bestuurder wist dat hij 1080 dagen de gevangenis in moest als hij niet zou betalen.

Naar de gevangenis
Bij zijn aanhouding op de A76 had hij wel geld bij zich, maar dat was volgens de politie niet voldoende om zijn boetebedrag te voldoen. Daarom is hij aangehouden en moet hij dus de opgelegde 1080 dagen in de gevangenis doorbrengen. Waarom de rechter een ontnemingsmaatregel heeft opgelegd, is niet bekend.

Het Centraal Justitieel Incassobureau onderzoekt de zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen