Overslaan en naar de inhoud gaan

Aandacht voor gezondheid op Venlose festivals

Geplaatst opwoensdag 30 september 2015 - 21:44

Grote Venlose evenementen moeten voortaan actief werk maken van preventie tegen alcohol- en drugsgebruik en gehoorschade.

De gemeenteraad gaf die opdracht tijdens de raadsvergadering van woensdag.

Huisregels
"In het vergunningenbeleid kijken we al hoe om te gaan met drank- en drugsgebruik en is er invloed op de huisregels van evenementen. Preventie is nu geen criterium, maar wij willen daar graag met organisaties het gesprek over aangaan", zei wethouder Vera Tax (PvdA, Evenementen).

Betutteld
De VVD gaf daarbij aan dat preventie niet betekent dat er betutteld moet worden. "We hebben geen gemeente nodig die de burger aangeeft wat slecht is voor de gezondheid. Dat weet die burger zelf wel", betoogde VVD-raadslid Martin Camp. "Preventie betekent voor ons meer dat mensen worden geholpen. Denk aan het uitdelen van oordopjes of het testen van pilletjes."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeente Venlo trekt handen af van dorpskermissen
GGD: Stop met gastles over drugs en roken op basisscholen
Markante Venlonaar Herman van Susteren overleden
Venlo start campagne over gehoorschade bij jongeren
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen