Overslaan en naar de inhoud gaan

Aandacht voor gezondheid op Venlose festivals

Geplaatst opwoensdag 30 september 2015 - 21:44

Grote Venlose evenementen moeten voortaan actief werk maken van preventie tegen alcohol- en drugsgebruik en gehoorschade.

De gemeenteraad gaf die opdracht tijdens de raadsvergadering van woensdag.

Huisregels
"In het vergunningenbeleid kijken we al hoe om te gaan met drank- en drugsgebruik en is er invloed op de huisregels van evenementen. Preventie is nu geen criterium, maar wij willen daar graag met organisaties het gesprek over aangaan", zei wethouder Vera Tax (PvdA, Evenementen).

Betutteld
De VVD gaf daarbij aan dat preventie niet betekent dat er betutteld moet worden. "We hebben geen gemeente nodig die de burger aangeeft wat slecht is voor de gezondheid. Dat weet die burger zelf wel", betoogde VVD-raadslid Martin Camp. "Preventie betekent voor ons meer dat mensen worden geholpen. Denk aan het uitdelen van oordopjes of het testen van pilletjes."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeente Venlo trekt handen af van dorpskermissen
GGD: Stop met gastles over drugs en roken op basisscholen
Markante Venlonaar Herman van Susteren overleden
Venlo start campagne over gehoorschade bij jongeren
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen