Overslaan en naar de inhoud gaan

Aandacht voor gezonde voeding en bewegen op basisscholen

Geplaatst opmaandag 25 september 2017 - 6:26

Op vier basisscholen in Maastricht drinken de kinderen vanaf maandag alleen maar water. Dus geen zoete frisdrank, geen melk en geen energiedrankjes meer.

Ook wordt er extra aandacht besteed aan gezonde voeding en bewegen. Het gaat om de basisscholen De Geluksvogel, De Letterdoes, Manjefiek en Mozaïek.

Drink Water
Wethouder André Willems geeft maandag bij De Geluksvogel het startsein voor het Drink Water-project. Daarnaast zullen twee MVV-spelers aan de kinderen uitleggen waarom het belangrijk is om water te drinken voor een gezond lichaam. Alle kinderen krijgen een eigen bidon uitgereikt waaruit ze dit schooljaar hun water kunnen drinken.

Deze week wordt er op de basisscholen bovendien extra aandacht besteed aan gezond eten en bewegen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen