Overslaan en naar de inhoud gaan

Aandacht voor cold case Roermond in opsporingsprogramma

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 12:45

Landelijk opsporingsprogramma Opsporing Verzocht gaat aandacht besteden aan de cold case als gevolg van het overlijden van Piet Mergelsberg.

Dat meldt de politie op Twitter. Voor de gouden tip wordt een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

Verslechterde situatie
De 75-jarige man bezocht op 22 juli 2003 het graf van zijn vrouw op de Roermondse begraafplaats 'Tussen de Bergen' toen hij daar gewond raakte tijdens een overval. In eerste instantie leek het redelijk met Mergelsberg te gaan. Een paar dagen later verslechterde zijn situatie. Hij overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis op 25 juli 2003.

Cold case
De recherche heeft eind 2018 het onderzoek heropend. Bij het opnieuw bekijken van het dossier zijn nieuwe technieken en werkwijzen gebruikt. Ook worden getuigen opnieuw gehoord. Het onderzoek is altijd onder de aandacht van de politie en het Openbaar Ministerie geweest en wordt officieel 'cold case' genoemd.

Lees ook: Tweede coldcase-kalender ook bij reclassering

Opsporing Verzocht
Dinsdag 26 maart komt de zaak in de uitzending van het opsporingsprogramma. Daarbij komt familie van het slachtoffer aan het woord en wordt uitleg gegeven over het onderzoek. De politie meldt dat er nog steeds hoop is dat getuigen zich melden.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen